Із 7 по 10 листопада студентка ННІ природничих та аграрних наук Юліана Соколенко брала участь в освітній програмі Active Youth Trip (Berlin). Під час візиту учасники з України мали можливість ознайомитися з культурою Німеччини та системою освіти ЄС; відвідали Університет Гумбольдта та поспілкувалися зі студентами, котрі навчалися в цьому закладі за програмою обміну Erasmus+.

Також група зустрілася з представником Європейської комісії в Берліні Dr. Uli Brucker, Jean Monnet Professor та поспілкувалися щодо організації освітнього процесу в різних країнах, можливості, які дає освіченій молоді євроінтеграція, а також щодо роботи структур ЄС. Побувала українська молодь і в антикорупційній організації Transparency International. Працівники установи розповіли про шлях розвитку своєї організації, методи боротьби з корупцією та успіхи.

— Сподіваюся, що досвід, отриманий під час поїздки, допоможе мені та іншим студентам Черкаського національного університету організовувати власні цікаві проєкти і брати участь в майбутніх освітніх івентах, — зазначила Юліана Соколенко.  

 

 ННІ природничих та аграрних наук