Представники болгарської компанії Balkans Jobs Ltd презентували студентам Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького можливості сезонного стажування в Болгарії.  Balkans Jobs Ltd надає підтримку з працевлаштування в Болгарії, зокрема в галузі туристичної індустрії, а також займається посередницькою діяльністю з набору працівників для роботодавців. Компанія діє в Україні на підставі ліцензії Міністерства праці та соціальної політики.

Представник компанії Борислав Гігов розповів студентам про стажування в готельно-ресторанних комплексах Болгарії, а також про те, що потрібно для закордонного працевлаштування, що представники компанії проводять попередній відбір кандидатів на вакантні посади та консультують щодо підготовки необхідних документів для отримання робочої візи в Болгарію, а також забезпечують контрактами з роботодавцями. 

Студентів цікавила тривалість робочого дня, умови проживання й оплата праці, а також терміни стажування. Борислав Гігов зауважив, що вже не перший рік працює зі студентами Черкаського національного. Торік у Болгарії стажувалися студенти різних спеціальностей.

Під час зустрічі з ректором університету Олександром Черевком Борислав Гігов повідомив, що роботодавці задоволені рівнем знання англійської мови студенів ЧНУ, їхньою відповідальністю та працелюбністю:

— Молодь добре працює і допомагає нашій економіці. Водночас можна заробити на навчання.

Представник болгарської компанії нагадав, що студенти отримують сертифікати про знання англійської мови, про закордонне стажування. Крім того, вони матимуть запис у трудовій книжці про досвід роботи в одній із країн Євросоюзу.

— Ми хочемо, щоб наші студенти мали попит на ринку праці, — підсумував ректор. — Тому підтримуємо ініціативу студентів щодо літнього стажування. Адже це для них безцінний досвід і додаткові можливості.

 

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького