Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького долучився до ізраїльсько-українського проєкту «Hibuki Therapy».

Цей благодійний проєкт, що фінансується американським фондом United Help Ukraine діє від перших днів війни на території України.

Студенти ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва разом із викладачкою кафедри соціокультурного менеджменту та соціальної роботи, депутаткою Черкаської міської ради Валерією Шинкарьовою, яка є регіональною кураторкою проєкту в Черкаській області, долучилися до впровадження в освітній процес інформаційних технологій «Hibuki Therapy». Відбувалося це на базі Золотоніської спеціалізованої школи № 2.

Однією зі сторін даного проєкту виступила освітянська громадська організація «EdCamp Ukraine».

«Ми спрацювали спільною потужною командою. Майбутні соціальні працівники проявили високий рівень теоретичних знань і мали змогу застосувати ці знання на практиці, — зазначає Валерія Шинкарьова. — Кожен міжнародний проєкт супроводжується веденням документації, чіткими правилами звітності, великою кількістю супервізій. Студенти долучилися до проведення опитування внутрішньо переміщених осіб, учасників проєкту. Провели анкетування, обробку даних. Про результати будемо говорити після завершення проєкту "Hibuki Therapy".

Тож не зупиняємось, працюємо з соціальними працівниками над розвитком проєктної діяльності в різних ОТГ Черкаської області».

Кафедра соціокультурного менеджменту та соціальної роботи