Напередодні чоловіча та жіноча збірні України U-17 завершили виступи на чемпіонаті Європи з баскетболу 3х3 в Португалії.

Виступи фактично цих команд на чемпіонаті світу U-18 наприкінці серпня та подальша ігрова підготовка на численних міжнародних турнірах давали сподівання на позитивний результат у Португалії.

І сподівання виправдалися! Обидві команди дійшли до півфіналів та боролися за медалі. У підсумку чоловіча збірна виборола срібні нагороди.

Наша чоловіча команда зіграла п`ять поєдинків, у яких здобула чотири перемоги. Серед переможених потужні Сербія та Росія, бронзові призери чемпіонату світу U-18 з Білорусі. Три останні матчі, уже в плей-оф, українці зіграли впродовж шести годин, відтак виснаження не в останню чергу завадило втримати у фіналі проти Словенії переможний результат.

Пишаємося, що до складу команди входить і студент Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького — Владислав Семерич (перший тренер – Іван Кравець).

Втомлені та щасливі збірні України U-17 повернулися в понеділок додому з чемпіонату Європи 3х3.

Загалом тренери обох команд задоволені виступом та рівнем гри. Здобути ще кращий результат завадили певні помилки те проблеми, над якими належить працювати далі. Але то вже в перспективі. Наразі учасники чемпіонату Європи мріють про короткий відпочинок. Адже з чемпіонатом світу та виступами в контрольних турнірах тренувально-змагальний процес у команд триває вже кілька місяців.

Тому вітаємо спортсменів і бажаємо подальших перемог!

Федерація баскетболу України