У навчально-науковому інституті педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва відбулося установче засідання Ради з якості освіти. Участь у зустрічі взяли стейкхолдери (роботодавці), для яких інститут готує фахівців. Це, зокрема, директори шкіл, дошкільних установ, керівники закладів соціальної сфери.

Привітав учасників засідання із початком роботи перший проректор Черкаського національного університету Василь Мойсієнко. Він зазначив, що нинішнє суспільство потребує нових підходів до формування сучасного випускника класичного університету.

—   Нині ми в університеті окреслили наші стратегічні перспективи і впевнено рухаємося вперед. Головний акцент нашої роботи — якість освіти. Зважаючи на це, ми розпочали роботу над створенням рад якості освіти. Переконаний, що це сприятиме розвитку і вдосконаленню освітнього процесу, — додав Василь Миколайович.

Побажав плідної роботи учасникам заходу директор ННІ Тимофій Десятов. Він наголосив, що такі обговорення стануть постійними на базі інституту.

Під час роботи засідання завідувачі кафедр інституту представили свої спеціальності та освітні програми. Після цього досвідчені роботодавці висловили свої зауваження та побажання. Єдиною спільною проблемою, яку виокремили і науковці і стейкхолдери, — це недостатня кількість практичної підготовки студентів.

Освітні програми були роздані кожному роботодавцю. Протягом відведеного часу вони з ними ознайомляться та висловлять свою думку стосовно доцільності тих чи інших предметів. Після цього стейкхолдери разом із науковцями ЧНУ доопрацюють освітні програми. Мета такої роботи полягає в підготовці кваліфікованого фахівця, який буде готовий відразу після університету працювати за своєю спеціальністю.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького