Одинадцять студентів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького поїхали на стажування за семестровою програмою академічного обміну до Гуманітарно-природничого університету імені Яна Длугоша м. Ченстохова (Польща).

Упродовж семестру студенти ННІ природничих та аграрних наук, ННІ інформаційних та освітніх технологій та факультету обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем матимуть змогу отримати додаткові знання в суміжних галузях, набути професійного досвіду, розширити світогляд європейської культури.

 

Довідково: Пріоритетним напрямом розвитку ЧНУ є інтернаціоналізація освіти та пошук нових форм міжнародного співробітництва. Університет є активним учасником Східноєвропейської Мережі університетів, членом Мережі університетів країн Чорноморського регіону.

Співпраця із закордонними інституціями ведеться у межах 72 діючих двосторонніх угод. У 2019 році укладено міжнародні угоди про співробітництво з Університетом Вальядолід (Іспанія), Університетом Матея Бела м Банська Бистриця (Словаччина), Університетом імені Мардіна Артуклу (Туреччина), меморандум з Університетом Томпсон Ріверс (Канада), Політехнічним університетом Верхньої Франції, Валансьєн (Франція), Політехнічним університетом в Ченстохові (Польща).

Це дає можливість студентам ЧНУ ім. Б. Хмельницького стажуватися та навчатися у закордонних вишах.

Упродовж минулого року студенти брали участь у низці міжнародних програм.

Налагоджена активна співпраця між ЧНУ та Гуманітарно-природничим університетом імені Яна Длугоша м. Ченстохова (Польща). Упродовж 2019 року там навчалися 74 студенти університету.

П’ять студентів навчаються за програмою «подвійний диплом» у Вищій школі лінгвістичній, м. Ченстохова (Польща).

У межах співпраці з університетом Томпсон Ріверс (м. Камлупс, Канада) студенти ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва та ННІ економіки і права завершили роботу над міні-грантами, які виконували під спільним керівництвом професора канадського університету Олександра Кондрашова і професорів ЧНУ.

Аспірантка Дар’я Тінькова взяла участь у ІІ Зимовій школі Української асоціації дослідників освіти. Захід проводився в рамках проєкту УАДО «Європейські індикатори якості освітніх досліджень для розширення можливостей освітян в Україні», що співфінансується Програмою ЄС «Erasmus+».

Студент Артем Новіков відвідав Іспанію в межах молодіжного обміну «Erasmus+ КА1». Він також узяв участь у журналістській конференції у межах програми партнерства між Британською радою та провідними світовими медіа організаціями. Захід відбувся у British Council, Лондон (Велика Британія).

Студентка Юліана Соколенко взяла участь у тренінгу у межах програми «Erasmus + Молодь у дії» та в освітній програмі «Active Youth Trip» (Берлін, Німеччина).

23 студенти перемогли у конкурсі на літні курси від польського Національного агентства академічних обмінів (NAWA) для іноземних студентів та викладачів польської мови. Упродовж 4 тижнів учасники курсів інтенсивно вивчали польську мову в університетах Польщі.

Студентка Вікторія Швець долучилась до роботи над проєктом за програмою «Mitacs Globalink Research Іntreship» (Канада).

Третьокурсниця Ангеліна Верещака взяла участь у 10-денному проєкті програми «Erasmus+ Youth Exchange» в Італії. 

Студент Владислав Бівзюк навчається за магістерською програмою імені Фулбрайта в Університеті Іллінойса (США).

Центр зовнішніх і міжнародних зв’язків