Чемпіонат України з велосипедного спорту відбувся в Кропивницькому. Студенти ННІ фізичної культури, спорту і здоров'я Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Андрій Підкуйко, Віталій Новаковський та Ростислав Царан взяли участь у змаганні з велосипедного спорту (крос).

Спортсмени змагалися в індивідуальній груповій гонці серед чоловіків.

Віталій Новаковський виборов срібну нагороду.

Студентам Андрію Підкуйку, Ростиславу Царану та Віталію Новаковському вдалося стати чемпіонами України в командній естафетній гонці. 

За результатами змагань Андрій Підкуйко став майстром спорту України.

Варто зазначити, що першість в естафетній гонці спортсмени вибороли вперше в історії Черкаської області, повідомляє «Табло».

За словами Андрія Підкуйка, у цьому сезоні його основною метою було здобути звання майстра спорту України. Вона реалізувалася завдяки наполегливій праці та важким тренуванням. Дуже допомогла команда, завдяки якій спортсмену вдалося виконати норматив на естафетній гонці і на чемпіонаті України в Кропивницькому.

Як повідомив Віталій Новаковський, змагатися два дні поспіль було важко. Не вистачало часу відновитися. Гонка, швидкісна та коротка, була складна як фізично, так і морально.

— Потрібно було витратити дуже багато ресурсів — і ми це зробили. Ми чемпіони України! — зазначив спортсмен.

ННІ фізичної культури, спорту і здоров'я