Викладачі і студенти навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії долучилися до всеукраїнської конференції з міжнародною участю «Соціально-економічний і політичний розвиток країн Східної Європи (ХVІІ-ХХІ ст.)», яка була зорганізована Уманським державним педагогічним університетом ім. Павла Тичини. На пленарному засіданні виступив професор Анатолій Чабан з доповіддю «Трансформація сільського побуту Середньої Наддніпрянщини: кінець XIX – початок XXI ст».

 Секційне засідання продемонструвало потужність команди Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Низка доповідей була зроблена з різних питань утворення і проєктів Вишеградської групи (доцент Олександр Овчаренко — «Вишеградська четвірка: створення і розвиток субрегіонального об’єднання», доцент Олена Сухушина — «Вишеградська група і Україна у протидії російській агресії та COVID-19», студент 3 курсу Ілля Опарін — «Міграційна політика країн Вишеградської групи під час європейської міграційної кризи 2015–2017 років»).

Студенти Інституту В’ячеслав Соколов і Максим Богун повідомили про погляди і діяльність президентів Чехословаччини і Польщі — Вацлава Гавела і Войцеха Ярузельського. Студентка 4 курсу Катерина Чистякова розповіла про економічні реформи в Польщі Лешека Бальцеровича. Всі доповіді викликали жваву дискусію і інтерес.

Олена Сухушина, доцентка ННІ міжнародних відносин, історії та філософії