Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького має вищий, ніж середній по Україні, рівень працевлаштування випускників. Про це свідчать дані моніторингу працевлаштування випускників ЗВО вищої та фахової передвищої освіти, проведеного Міністерством освіти і науки України. Аналізувався період із 1 листопада 2017 до кінця 2021 року.

За  підсумками моніторингу відбулася нарада з керівниками освітніх закладів. У нараді взяли участь представники понад 267 закладів вищої, фахової передвищої освіти України.

Команда Міністерства освіти і науки України у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України та Пенсійним фондом України вперше реалізувала такий моніторинг. Для розгляду та дискусії була представлена інформація, важлива й корисна для керівників закладів освіти. Аналітика  показує тенденцію працевлаштування фахівців та впливає на розподіл бюджетного фінансування між закладами вищої освіти.

Саме рівень працевлаштування студентів демонструє якість освіти та конкурентоспроможність того чи іншого закладу. Питання, безумовно, вимагає уваги, адже успішне працевлаштування студентів і випускників — це один із критеріїв успішності закладу освіти.

За словами першого проректора Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Василя Мойсієнка, ЧНУ за цим показником  увійшов у третю групу закладів вищої освіти і отримуватиме на підставі моніторингу додаткове фінансування. Проте робота на цьому напрямі буде посилена, адже надалі моніторинг буде вдосконалено і розширено, враховуватимуться усі категорії випускників, у тому числі контрактників.

— Саме цей показник аналізуватимемо, відкриваючи нові освітні програми, — зазначив Василь Миколайович.

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького