Рятувальники вшанували пам’ять колеги Олексія Жирного. Він загинув у 1990 році на пожежі в навчальному корпусі Черкаського державного педінституту. Про це інформує пресслужба Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області.

24 квітня 1990 року о 14:07 надійшло повідомлення до Служби порятунку про пожежу в одному із корпусів навчального закладу. Палало горище будівлі, а поверхом нижче науково-дослідна лабораторія інституту, звідки розпочалася пожежа і де зберігалася велика кількість хімічних речовин.

Відділення, яким командував Олексій Жирний, прибуло на місце виклику одним з перших, а відтак — опинилося на найбільш відповідальній та небезпечній ділянці.

Працюючи в отруйному диму, вогнеборці не дали вогню поширитися на сусідній корпус інституту. Важка робота у небезпечній зоні, насиченій токсичними речовинами, що потрапили на горище з лабораторії, того дня призвела до отруєння 21 пожежного. Олексія Жирного врятувати не вдалося…За цей подвиг його було нагороджено орденом «За личное мужество» (посмертно).

«Йому завжди буде 37… А ми завжди будемо пам’ятати», — йдеться у повідомленні пресслужби Головного управління ДСНС у Черкаській області.

Нагадаємо, на фасаді навчального корпусу НК №4 Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького встановлено меморіальну дошку Олексію Жирному. Там щороку рятувальника вшановують колеги та університетська спільнота. 

Джерело: Пресслужба Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області