До Дня Святого Миколая ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького зустрівся зі студентами з числа дітей-сиріт.

На заході студенти познайомилися з ректором, розповіли про свої враження від навчання, можливі невирішені проблеми і складнощі щодо навчання та проживання у гуртожитку.

«Ректор — друг студентів, і вони мають це знати. Я завжди періодично знаходжу час, аби організувати подібний захід, дізнатися від молоді про їхні справи, нагадати їм, що можуть звертатися до мене для розв'язання університетських проблем, почути побажання від студентів щодо удосконалення навчального процесу, організації дозвілля тощо», — зазначив Олександр Черевко.

Студентів привітали зі Святим Миколаєм не лише на словах, а й ділом, зокрема, матеріальною допомогою та солодкими дарунками.

«Рада, що вибрала ЧНУ для навчання, знайшла тут нових друзів. Подобається навіть онлайн-навчання, хоча, звичайно, «живе» краще. У гуртожитку наявні всі потрібні зручності», — поділилася одна із присутніх студенток.

Під час зустрічі не обійшлося і без спогадів. Олександр Черевко розповів про свій шлях успіху: з чого починав, яких складнощів зазнавав і як виходив зі скрутних ситуацій:

«Можливо хтось думає, що я отримав все і відразу, але це не так. Тому можу порадити ніколи не втрачати віру в себе, вчитися, працювати, бути вимогливим до себе, але й не забувати підтримувати себе. Тоді у вас все точно вийде!»

Поради ректора були доречними, адже серед присутніх студентів було немало тих, хто не тільки вчиться, а вже й працює:

«Я працювала волонтером з 12 років, ця діяльність допомогла мені обрати улюблену спеціальність — психологію. Нині я першокурсниця, робота на вихідних починає приносити, крім задоволення, ще й зарплатню. Вдається усе поєднувати завдяки хорошій атмосфері в університеті», — зазначила одна зі студенток.

У межах зустрічі перед студентами також поспілкувалися: голова профкому Ігор Погрібний та проректор з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк.

Ігор Погрібний закликав приєднуватися до профспілки, адже «в цій громадській організації зібралися однодумці, які один одному завжди допоможуть»:

«Ми всі один колектив. Приємно, що ви мотивовані до навчання, шукаєте себе, працюєте. Ми, зі свого боку, підкажемо і теплим словом, і підтримкою!»

Галина Гаврилюк нагадала студентам, що представники адміністрації університету посприяють вирішенню проблем студентів.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького