25 лютого відбулася звітно-виборна конференція первинної профспілкової організації Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

У роботі конференції брали участь ректор університету Олександр Черевко, голова Черкаського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки Ольга Жалдак, запрошені 22 особи членів профспілки, які активно долучалися до життя профспілкової організації, вносили пропозиції до вдосконалення її діяльності та 97 делегатів від навчально-наукових інститутів, факультетів та підрозділів університету.

На початку засідання голова Черкаського обкому Профспілки працівників освіти і науки Ольга Жалдак виконала почесну місію — вручила профспілкові нагороди,  наголосивши, що Черкаський національний університет є дружним і злагодженим колективом, в якому забезпечене профспілкове соціальне партнерство з адміністрацією.  Ректора ЧНУ Олександра Черевка Профспілка працівників освіти і науки відзначила почесним знаком "За соціальне партнерство", заступник голови первинної профспілкової організації ЧНУ Олександр Ілюха та фахівець Людмила Болотова отримали почесні грамоти. 

Голова первинної профспілкової організації Анатолій Стеценко доповів про роботу профкому за 2015-2019 роки. Голова ревізійної комісії профкому Катерина Гривачевська прозвітувала про стан фінансової діяльності профспілкового комітету та виконання статутних напрямів роботи.

В обговоренні звітів взяли участь Олександр Черевко — ректор університету, Ольга Жалдак — голова Черкаського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки, Тимофій Десятов — директор навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва, Ірина Дударенко — старший викладач кафедри психології, глибинної корекції та реабілітації, Леся Яніна — завідувачка гуртожитку № 4, Руслан Пархоменко — студент 3-го курсу ННІ інформаційних та освітніх технологій. У всіх виступах висловлена подяка профкому за співпрацю, розуміння і підтримку. Підкреслювалось, що за ці роки профспілка університету стала більш професійною, динамічною. Доповідачі звітно-виборної конференції подали пропозиції щодо посилення профспілкою захисту прав працівників університету, ініціювали порушення клопотання перед Кабінетом Міністрів України щодо відновлення санаторно-курортних путівок; наголошували на налагодженні діалогу між комісією у справах студентів, тісної співпраці із студентською радою та адміністрацією університету, пошуку компромісних шляхів щодо вирішення питань різного рівня складності.

Головою первинної профспілкової організації ЧНУ ім. Богдана Хмельницького на наступні 5 років обрано Анатолія Стеценка, професора кафедри спортивних дисциплін навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту і здоров'я, заступником голови профкому — Олександра Ілюху, старшого викладача кафедри біології, екології та агротехнологій навчально-наукового інституту природничих та аграрних наук, заступником голови профкому у справах студентів — Руслана Пархоменка, студента 3-го курсу ННІ інформаційних та освітніх технологій. Новообраний склад профкому налічує 33 особи, які представляють всі підрозділи університету.

Наталія Герасімова, доцент кафедри педагогіки і психології, представила делегатам і запрошеним постанову конференції з урахуванням усіх критичних зауважень і пропозицій, яка була схвалена одноголосно в цілому.

Згідно з порядком денним звітно-виборної конференції було обрано ревізійну та мандатну комісії первинної профспілкової організації університету, делеговано представників на звітно-виборну конференцію Черкаської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України. Внесені зміни і доповнення до Положення про первинну профспілкову організацію Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького та затверджено кошторис первинної профспілкової організації на 2020 рік.

Профком ЧНУ ім. Б. Хмельницького запрошує всіх спілчан до активної і плідної діяльності, які сприятимуть організації, утвердженню принципів діяльності профспілки та вирішенню соціально-економічних проблем працівників університету.

 

View the embedded image gallery online at:
http://cdu.edu.ua/news/profkom.html#sigProId9835d6e6ee

Профспілковий комітет