1 грудня студенти ННІ іноземних мов мали змогу прослухати онлайн лекцію професора Дірка Хофмана з Німеччини, який зараз проживає в Іспанії й працює в університеті Вальядолід.

Лекція була проведена в межах культурно-просвітницького проєкту кафедри сучасних практик викладання англійської мови «Cross cultural talks». Модератором заходу була в. о. завідувачки кафедри сучасних практик, доцентка Наталія Сливка. Метою проєкту «Cross cultural talks» є підтримка вищої освіти України, зокрема студентства, у воєнний період. У межах проєкту кафедра сучасних практик викладання англійської мови запрошує викладачів із європейських університетів долучитися до проведення онлайн заходів для українських студентів, які зараз потребують моральної й освітньої підтримки. Під час лекції «What about German culture topics?» студенти мали змогу дізнатися більше про Німеччину, її населення; про німецьку систему освіти, її переваги та недоліки; познайомилися із культурними традиціями цієї країни та обговорили стереотипи, притаманні німцям. Спілкування вийшло двомовним, адже студенти мали змогу поставити питання спікеру як англійською, так і німецькою мовами.

Студенка 2-А курсу Подушкіна Мар'яна, яка зараз перебуває в Німеччині, розповіла про свої враження від перебування в цій країні та поділилася власними відео. Студентка 1 курсу магістратури Аня Мовчан долучилася до спілкування німецькою мовою і також поділилася своїми враженнями від поїздки в Німеччину. Учасники заходу щиро вдячні професору Хофману за таку неймовірно цікаву лекцію і сподіваються на подальші зустрічі онлайн. 

Кафедра сучасних практик викладання англійської мови