Студенти-біологи 3-го та 4-го курсів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відвідали лабораторію генетичних досліджень обласного діагностично-консультативного центру КНП «Черкаська обласна лікарня».

Екскурсію організовано в межах вивчення дисциплін «Імунологія репродукції» та «Прикладна імунологія». Студентів ознайомили з основними програмами генетичного скринінгу новонароджених, видами та поширеністю вроджених патологій в Черкаській області, способами запобігання передачі генетичних хвороб, генетичного безпліддя.

Екскурсантам також продемонстрували обладнання лабораторії, розповіли про методи прижиттєвої генетичної діагностики та тенденції, виявлені під час моніторингу генетичних хвороб. Студенти мали можливість розширити знання про методи ПЛР, FISH, культивування клітин, маркування хромосом та програми аналізу отриманих результатів.

Висловлюємо щиру вдячність завідувачу лабораторії, Вікторії Цимбаліст за цікаву та змістовну лекцію!
Сподіваємося, що екскурсія змотивувала студентів до вивчення перспективних прикладних розділів біології та до освоєння сучасних методів досліджень.

ННІ природничих та аграрних наук