Підсумки освітньої діяльності у 2021/2022 навчальному році обговорили на черговому засіданні вченої ради Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Після звіту начальниці навчально-методичного відділу Людмили Смалиус перший проректор Василь Мойсієнко  окреслив завдання щодо подальшого підвищення якості освіти в університеті.

— Необхідно постійно працювати над поліпшенням якості освіти, підвищувати кожному свій рівень. Креативність та ініціативність потрібна у будь-якій галузі. Сучасне суспільство неможливе без сучасної освіти. Вищій освіті потрібен зв'язок із роботодавцем, і дуальна освіта його забезпечує. Саме при застосуванні цієї форми освіти наш студент працює з майбутнім роботодавцем. У нас вже є вдалі приклади запровадження дуальної освіти, але треба не зупинятися, активніше працювати, — підсумував ректор університету Олександр Черевко.

Людмила Смалиус також поінформувала про підсумки вступної кампанії 2022 року. Про завдання щодо організації проведення вступу 2023 йшлося у виступі першого проректора.  

Про історико-культурну складову освітнього процесу доповіла директорка навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії Наталія Земзюліна.

Було вирішено ще низку важливих питань. Члени вченої ради шляхом таємного голосування обрали кандидатів на присвоєння вчених звань.

Було затверджено індивідуальні навчальні плани та звіти про результати міжнародного стажування, рекомендовано до друку наукові і навчально-методичні праці, внесено зміни до положень, вирішено кадрові питання тощо.

Ректор виконав і приємну місію — вручив атестат професора кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики  Валентині Калько.

Крім того, передав науковцям нагороди міського голови.

Медаллю «За сумлінну працю» нагороджена Юлія Чистовська — завідувачка, доцентка кафедри психології. Подяку міського голови  отримала Людмила Бондаревська, доцентка кафедри психології, глибинної корекції та реабілітації.  

Грамотою виконавчого комітету відзначена Світлана Аврамченко, завідувачка, доцентка кафедри практичної психології.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького