Круглий стіл на тему: «Роль церкви в подіях на Майдані 2013-2014 років та у подальших суспільно-політичних процесах» відбувся в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького 21 листопада.

Серед учасників круглого столу — науковці, священики та студенти. Разом вони шукали методів виховання в молоді духовної свободи, моральних цінностей, обговорювали проблеми розвитку почуття національної свідомості та громадянської активності.

— Хочеться, аби молодь упевнилася, що церква є потужним соціальним інститутом зі своїм глибоким поглядом на суспільні процеси. Церква може дати відповідь на всі питання, якими живе суспільство, — зазначив отець Андрій Шиманович, протоієрей Храму Рівноапостольних Кирила і Мефодія.

— Можливість для церкви не втратити молодь — підтримувати її в різних починаннях, — зауважив Павло Кретов, доцент кафедри філософії і релігієзнавства ННі історії і філософії.

Йшлося також про те, що головне в громадській діяльності — не писати в соціальних мережах, а діяти.

— Чудовий приклад — студентська рада, яка є рушійною силою ЧНУ. Вона допомогла реалізувати проект «Ранці доброти для бійців АТО», низку доброчинницьких акцій, Різдвяний благодійний марафон, — розповів Володимир Штокало, ієрей, військовий священик Свято-Троїцького кафедрального собору.

Присутні студенти визнали, що такі заходи треба проводити частіше.

— Виступи були змістовні. Це вчить правильно ставитися до Майдану. Я багато чого взяла до уваги, — ділиться враженнями студентка 1 курсу ННІ історії і філософії Ірина Багатченко.

  

Анна Тиха, студентка 3-Р ННІ української філології та соціальних комунікацій

Фото: Марина Борисенко, студентка 3-Р ННІ української філології та соціальних комунікацій