Викладачі кафедри філософії та релігієзнавства проводять для студентів ННІ міжнародних відносин, історії та філософії інтерактивні зустрічі у межах арт-практики.

Чергова зустріч була присвячена жіночим архетипам та дослідженню різних візуальних проявів жіночності, що є важливим як для самих жінок, так і для чоловіків, які так чи інакше упродовж життя перебувають у соціальній взаємодії з жіноцтвом. Студенти з викладачами розмірковували про природу жіночності та культурні особливості жіночої негативної психології.

Контекстом для обговорення стала виставка сучасного мистецтва «Антракти XVII» (арт-куратор Володимир Яковець), ті роботи митців, в яких показані різні прояви жіночого начала, від ніжно-дівочих до агресивно-войовничих.

Так, роботи Антона Прітченка «Валькірія», (2018, картон, витинанка) та «Цариця», (2018, картон, витинанка) спонукали до обговорення візуальних образів жіночої агресивності й спокусливості, войовничості й меркантилізму. На цей раз також була робота з метафоричними картами. Розглядали власні грані жіночності та тіньові жіночі архетипи. Трансформували емоційно забарвлені образи та інтегрували ті, які з певних причин були довгий час неприйнятними. Робота з Тінню є складною, проте вона варта того, щоб вивільнити «ув’язнені» аспекти жіночого начала та розкрити потенціал до гармонійного поєднання різних аспектів свого «Я».

Куратори: Оксана Пушонкова, Поліна Устименко.

Оксана Пушонкова, доцентка кафедри філософії та релігієзнавства