«На шляху до сторіччя» — такою була тема першої університетської лекції для всіх першокурсників Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Директори інститутів, декани факультетів розповіли студентам ЧНУ про заклад вищої освіти, де вони навчатимуться. А для інститутів педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва, іноземних мов, фізичної культури, спорту та здоров’я та психологічного факультету першу лекцію провів ректор університету Олександр Черевко.

Студентам окреслили основні віхи історії Черкаського національного, розповіли про тих, хто доклав зусиль для його розвитку, про навчально-наукові інститути, факультети, про спеціальності та про додаткові освітні можливості, доступні студентам і випускникам.

ЧНУ — це 14 самостійних структурних підрозділів: 8 інститутів, 2 факультети, кафедра військової підготовки, навчально-наукові центри «Інститут міжнародної освіти», «Медичний інститут» та «Інститут післядипломної освіти і курсової підготовки».

У 2019 році в університеті навчається понад 6000 студентів, працює близько 500 науково-педагогічних працівників. Серед них — 65 докторів наук, професорів, 312 кандидатів наук, доцентів. Саме завдяки їхній науковій роботі університет утримує високі позиції у загальноукраїнських та міжнародних рейтингах.

Колектив університету — лідер спортивного життя регіону, флагман у національно-патріотичному вихованні. Університетська громада займається волонтерством та благодійництвом. Героїчну сторінку історії університету вписали учасники антитерористичної операції на сході України — студенти, випускники. Двоє з них — В’ячеслав Гага та Сергій Єпіфанов — віддали своє життя за незалежність.

В університеті розвивається студентське самоврядування, профспілковий рух, функціонують творчі колективи.

— Ви зробили правильний вибір! — звернувся ректор до студентів. — Адже нині прийшов час молодих, час реалізації талантів і можливостей. І відсьогодні наш колектив піклуватиметься про вас, зробить все, щоб ви себе реалізували, навчилися бути щасливими й успішними. А ваше завдання — дослухатися до наставників, навчатися самостійно і головне — випромінювати оптимізм і гарний настрій!

 

Більше фото з першої лекції 

      

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького