Ось і минув 2021 рік, знаковий для Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. На порозі – новий рік і нове століття в історії університету.

Ювілейні заходи, що тривали упродовж усього року, показали, наскільки велика й небайдужа спільнота наших випускників, ветеранів і працівників, друзів університету. Важлива для нас дата викликала великий суспільний резонанс на Черкащині, і, вірю, відгук у серцях усіх причетних. 

 

Ми зробили свято для себе і для всіх, хто цінує освіченість, науку, хто бажає розвитку і процвітання Черкащині й Україні. Бо найцінніший капітал у будь-якій економіці – людський, а ми вкладаємо душу в формування, виховання цього капіталу, ми плекаємо майбутнє нашого краю, а відтак і нашої нації. Ми віримо у своїх студентів, у те, що вони –
розумні, талановиті, яскраві і будуть успішними в обраній професії. 

Традиційно згадуємо свої здобутки – рейтинги, вступну кампанію, успіхи в цифровізації і підвищення якості освітніх послуг, наукову і міжнародну діяльність, розвиток студентського самоврядування, поліпшення матеріально-технічної бази. І, як щороку, ці здобутки вагомі.

Ми все зробили, щоб зберегти пам’ять про тих, хто доклав зусиль, щоб Черкаський національний університет став потужним науково-освітнім центром – написали історію та фотолітопис, оновили «Музей історії». Відзначили тих, хто нині працює для його розвитку і хто обрав його для здобуття вищої освіти.

Але життя так влаштоване, що треба думати про завтрашній день, і ми це робимо. Ми досягаємо успіхів, відкриваємо нові спеціальності. Зараз проходимо акредитацію спеціальності «Медицина» і, переконаний, що в 2022 році повноцінно запрацює Медичний інститут Черкаського національного.

Це не лише питання розвитку університету, це соціально значуще питання. Бо пандемія нам усім показала, наскільки важливо мати доступного лікаря в об’єднаній територіальній громаді, на районному і обласному рівнях.

Маємо ще багато інших планів, але в ці дні хочеться говорити про вічне, про любов, про філософію життя. Згадувати тих, кого вже нема з нами, але хто дав нам життя. Все краще передавати своїм дітям, онукам, творити радість, добро, творити гарні перспективи для кожної людини, для кожної родини і в цілому для всіх нас.

Тож щиро вітаю всіх із Новим 2022 роком, Різдвом Христовим, і бажаю, щоб саме на мирному небі запалала для всіх Різдвяна зірка!

Зі щирою повагою
Ректор Олександр Черевко