Сьогодні в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулася знакова і надзвичайно приємна подія для багатьох поколінь студентів та викладачів — урочисте відкриття реконструйованого після пожежі 1990 року навчального корпусу № 4.

Вітальне слово промовив в. о. ректора ЧНУ Олександр Черевко:

— У рік, що передує сторіччю університету, ми відкриваємо корпус, який на 30 років випав з університетського життя.

Щиро дякую всім, хто на старті інвестиційного проєкту та під час його реалізації нас підтримав. Передусім це Міністерство освіти й науки, народний депутат Сергій Рудик та депутати-члени міжвідомчої комісії Верховної Ради і тодішній голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, і депутати Черкаської обласної ради, які виділили кошти з обласного бюджету, і депутати Черкаської міськради.

Ми пройшли кілька непростих етапів. Торік перезатвердили проєкт. Адже з’явилися нові вимоги до підготовки вчителів у зв’язку з реалізацією концепції Нової української школи. Виникла також потреба у створенні центру психологічної і фізичної реабілітації для військовослужбовців, які воювали в зоні ООС. Ми врахували всі нові вимоги.

На фінальній частині реалізації проєкту нас підтримав народний депутат Олександр Скічко, посприявши тому, щоб наш об’єкт був профінансований у повному обсязі.

Хочу подякувати й будівельникам ПП «Надія», які сумлінно і якісно виконали свою роботу та проявили соціальну відповідальність.

І 4 серпня 2020 року ми отримали сертифікат про готовність навчального корпусу № 4 до експлуатації.

Ми зробили все, щоб нові аудиторії відповідали сучасним вимогам, наповнили їх обладнанням, аби вони були цікаві й корисні нашим студентам. У цих аудиторіях можна встановити онлайн-зв’язок з партнерами з будь-якого куточка світу. Ми розвиваємося, набираємо студентів, зберігаємо робочі місця. Тому вся наша університетська родина радіє цій події!

Привітав провідний заклад вищої освіти із подією і голова Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Сергійчук:

— Розвиток Черкаського регіону неможливий без нових знань, які отримують у ЧНУ. Сподіваюся, що Черкаський національний щодня буде покращувати свої показники і водночас підвищувати можливості області. Бажаю процвітання ЧНУ та Черкащині в цілому!

Народний депутат Олександру Скічко теж поздоровив керівництво, викладачів та студентів університету:

—  Аварійний згорілий корпус був соромом обласного центру протягом усіх 30 років. Відбудований корпус — це велика перемога. Адже насправді у 2020 році було декілька об’єктів, що мали відремонтувати. Але на сьогодні в нас лише один успішний кейс — і він, ЧНУ, знаходиться тут, у Черкаській області. Щоб досягти результату, ми робили все можливе, попри відверті перепони. Я не вважаю це своїм досягненням, адже це наша робота — відстоювати інтереси свого округу. Упевнений, що нам вдасться зламати бюрократичну машину, завдяки якій у нашій державі навіть простих речей досягти важко. А я буду продовжувати відстоювати інтереси рідного міста.

Навчальний корпус університету — це не тільки міцні стіни. Це нові можливості для підготовки висококваліфікованих фахівців, про що розповіла у своєму привітанні начальниця управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Ольга Чепка.

— ЧНУ завжди був флагманом освіти на Черкащині. Тепер у відбудованому корпусі педагогів та психологів готуватимуть за європейськими стандартами. Нова українська школа отримає добре підготовлених спеціалістів — випускників Черкаського національного. Переконана, що ряди фахівців поповняться на лише кількісно, а й якісно.

Теплі слова вітань і побажань промовили і народна депутатка України Любов Шпак, і голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко, і Віталій Ільченко, власник компанії «Укравіт Агро» — партнера університету, і директор приватного підприємства «Надія» Андранік Саркісян. Радість з університетською спільнотою розділили ексголова Черкаської обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко, голова Черкаського обкому Профспілки працівників освіти і науки України Ольга Жалдак.

Перерізавши символічну стрічку, гості оглянули аудиторії. Екскурсію їм провів в. о. ректора ЧНУ Олександр Черевко, директор ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва Тимофій Десятов, декан психологічного факультету Лариса Туз та студенти й викладачі.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького