У розширеному засіданні ректорату Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяв участь генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти і науки Олег Шаров.

Темою розмови з колективом стали завдання закладів вищої освіти в умовах воєнного стану.

— Є потреба поспілкуватися з колективом, ознайомитися з підготовкою до нового навчального року, тим більше, що цьогоріч відбудеться нетрадиційна вступна кампанія, — зазначив Олег Ігорович. Він наголосив, що основне завдання освітян, як і всіх українців — працювати на перемогу, сприяти обороні країни, усім її захисникам та членам їхніх родин.

Ще одне важливе питання — безпека учасників освітнього процесу. Тому в залежності від місткості укриттів, МОН України рекомендує проводити навчання у змішаному форматі.

Детально поінформувавши про новації та проблеми вступної кампанії, генеральний директор директорату дав відповіді на питання, що цікавили представників університету. Йшлося і про пільгові категорії вступників, і  про початок навчального року, і про державні пріоритети в галузі освіти.

— Головна новація цьогорічної вступної кампанії — адаптація до жорстких умов війни. Адаптувати освітній процес до воєнного стану, до тих загроз, ризиків, яких сьогодні дуже багато. Важливо ще й зберегти при цьому якість освіти. Бо від того, як будуть підготовлені майбутні фахівці, на десятиліття залежить добробут України, — підсумував Олег Шаров.

— Ми поділяємо позицію Міністерства освіти і науки. У цей час ми повинні перебудувати свою роботу. І перше питання, яке мають собі щодня ставити ректор, проректори, директори, професори, викладачі, студенти — що кожен із нас і всі ми разом робимо для перемоги України.

Друге важливе завдання, яке перед нами стоїть — це безпека всіх учасників освітнього процесу.

Ми маємо вибудувати гнучкий графік, вже нині думаємо, коли розпочати навчання.

Також важливо давати якісну освіту, проводити навчання  із застосуванням різноманітних сучасних технологій, до яких нас підготували роки пандемії: онлайн навчання, різні форми аудиторних занять, дуальна освіта і багато іншого.

Чекаємо вступної кампанії. ЧНУ до неї готовий, і якщо безпекова ситуація не завадить, переконаний — ми наберемо студентів. Водночас розуміємо, що вступ-2022 буде непростим. Сьогодні ми отримали відповідь на багато питань, — поділився думками  ректор Черкаського національного університету Олександр Черевко.

У межах робочого візиту директор директорату фахової передвищої, вищої освіти МОНУ відвідав екзамен з атестації бакалаврів ЧНУ та зустрівся з керівниками переміщених  закладів передвищої освіти.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького