Напередодні новоріччя, 28 грудня, міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко відкрили для студентів-медійників два нові навчальні приміщення — смарт-аудиторію та мультимедійну лабораторію «DESTIN». Останню обладнано в межах реалізації кафедрою журналістики, реклами та PR-технологій грантового проекту «Erasmus+», що має назву «DESTIN» і спрямований на вдосконалення журналістської освіти в Україні.

На урочисте відкриття аудиторії завітали й працедавці, зокрема Сергій Стасько, головний редактор інтернет-видання http://zmi.ck.ua, випускник університету, а також місцеві медіа.

«Сьогодні чергова гарна подія в університеті. Ми оновили ННІ української філології та соціальних комунікацій, а саме кафедру журналістики, реклами та PR-технологій. Викладачі журналістики працюють над проектом «DESTIN», що має на меті поліпшити медійну освіту, тому керуємося певними стандартами до обладнання аудиторій. Завдячуючи міському голові Анатолію Бондаренко, доброчинникам, працівникам університету, охоче відкриваємо сьогодні ці аудиторії. Упевнений, що такі комфортні освітні умови дадуть більше можливостей для ефективного навчання наших студентів», — наголосив Олександр Черевко, ректор ЧНУ.

«Для мене надзвичайно почесно було сприяти створенню нових аудиторій. Черкаську міську раду й Черкаський національний університет поєднують давні дружні взаємини. Уважаю, що, вкладаючи в освіту та в студентів, ми інвестуємо в майбутнє. Це надзвичайно приємно, що колектив ЧНУ допомагає міській раді в ініціюванні різних заходів та в їх проведенні. Пишаюся, що такий престижний університет є в нашому місті. Будемо й надалі допомагати в освітній діяльності», — зазначив Анатолій Бондаренко, міський голова.

«Ми насамперед дбаємо про освітню комфортність студентів, тому що журналістика, реклама та PR-діяльність — це творчі професії. Бажання виявляти креатив з’являється, зокрема, тоді, коли для цього існують модерні технічні ресурси», — додає Тетяна Бондаренко, завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій.

Також у межах заходу Тетяна Бондаренко розповіла про діяльність кафедри. Очільниця наголосила, що відкриття аудиторій та робота викладачів — це не лише оновлення технічних можливостей, а й глибока докорінна зміна журналістської освіти. В Україні триває масштабний національний проект Еразмус+, що має на меті кардинально змінити підготовку медійників. Черкаський університет — серед десяти навчальних закладів, які долучені до проекту «DESTIN».

Студенти-журналісти мали змогу поставити запитання ректорові й міському голові щодо майбутнього працевлаштування, планів на наступний рік та перспектив роботи зі студентською молоддю.

Стейкхолдер Сергій Стасько розповів про те, якими навичками повинен володіти журналіст, щоб бути конкурентоспроможним і працевлаштованим, зокрема, у виданні «zmi.ck.ua»:

— Звичайно, мені б хотілося, щоб студенти, які приходили працювати в інтернет-виданні, мали високий фаховий рівень підготовки. Сучасні випускники повинні вирізнятися свіжим поглядом на життя, уміти ініціювати різні соціально важливі ідеї, мати гарний рівень цифрових навичок. У решті — готові сприяти.

— Технічне забезпечення й умеблювання нових сучасних аудиторій — вражають. Викладачі кафедри журналістики, реклами та PR-технологій завжди урізноманітнювали навчальний процес цікавим підходом і методами викладання. Відтепер це ще й сучасні навчальні локації. Подібних у черкаських закладах вищої освіти я не бачила. Такі аудиторії дадуть нагоду ще більше зацікавлювати студентів процесом навчання та творити в стінах альма-матер, — ділиться враженнями магістрантка-журналістка Олена Фесенко, яка нині працює на ТРК «ВІККА».

На завершення Тетяна Бондаренко привітала всіх присутніх із прийдешнім Новим роком:

— 2019 рік був власне для мене роком можливостей і ресурсів, які, думаю, вдалося втілити. У 2020 році зичу всім натхнення, гарної працездатності, бажання змінюватися на краще. Усе це справді надихає та робить життя людини цікавим, мобільним й ефективним.

Відео про відкриття аудиторій:

 

Кафедра журналістики, реклами та PR-технологій