Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького продовжує успішну співпрацю з Європейським університетським альянсом E³UDRES².

 У 2023 році ЧНУ став асоційованим партнером альянсу на запрошення Відземського університету прикладних наук університету прикладних наук (м. Вальмієра, Латвія).

Завдяки партнерству університет уклав угоду про міжнародну академічну мобільність для студентів та співробітників у межах програми Європейського Союзу Еразмус+ КА1 з Політехнічним університетом Тімішоари, Румунія (член E³UDRES²).

Укладена угода розрахована на 3 роки (2024—2027), упродовж яких здобувачі вищої освіти та викладачі ЧНУ зі спеціальностей «Переклад», «Управління та адміністрування», «Розробка та аналіз програмного забезпечення і застосунків» матимуть змогу навчатися чи стажуватися в університеті Тімішоари.

Студенти ЧНУ матимуть можливість пройти семестрове навчання в університеті Румунії. Всі витрати студентів у цей період (стипендія й оплата проїзду) повністю оплачуються програмою Еразмус+КА1. Викладачі та співробітники університету – зможуть читати лекції або проходити стажування терміном від 5 днів до 2 місяців. Всі витрати на відрядження покриває програма.

Довідково Політехнічний університет Тімішоара, Румунія, існує вже понад 100 років (1921) – це заклад, який зосереджений на сучасних дослідженнях і якісній освіті, має близько 15 000 студентів і 10 факультетів. Це класичний університет, визнаний на національному та міжнародному рівнях. 

Відділ міжнародних зв’язків