Протягом 19-26 листопада навчально-науковий інститут педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва відзначив День Гідності та Свободи.

Упродовж цього періоду відбувалися кураторські виховні години, де студенти отримали вичерпну інформацію з нагоди 21 листопада — Дня  Гідності та Свободи.

Низка подій у межах відзначення Дня Гідності і Свободи відбулася на кафедрах інституту. Зокрема, кафедра дошкільної освіти поєднувала онлайн та офлайн формати. В умовах дистанційного навчання викладачі і студенти долучилися до спільного онлайн перегляду документального фільму «Зима у вогні: Боротьба України за свободу» з подальшим обговоренням та коментуванням.

Студентська молодь спеціальності «Дошкільна освіта» на чолі з викладачкою Оксаною Коваленко відвідали «Патріотичний музей АТО/ООС» відкритий волонтером Олексієм Святенком. Студенти були вражені численними експонатами із зони здійснення бойових дій. Пам’ятні світлини, щире спілкування з добровольцями, можливість долучитися до благодійності переповнили серця студентів гордістю за свою країну, любов’ю до її синів і дочок, почуттями гідності і свободи.

Свій письменницький талант студенти  3 курсу ОС «бакалавр» продемонстрували у написанні ліричних есеїв на теми «Вільні творити майбутнє» і «Гідність – це щось невидиме, але таке важливе для кожного». Змістовні роздуми можна знайти у виконаних роботах, над якими варто замислитися:

«..ми завжди у своїх серцях будемо нести пам’ять про тих, хто сміливо та мужньо віддав своє життя, захищаючи не тільки власну гідність, а й гідність майбутніх поколінь..»

Анна


«Майбутнє належить тим, хто вірить у красу своєї мрії»

Тетяна


«Гідність — це свобода у своєму виборі, правда, чесність і, головне, вільне життя»

Надія


«Виховання людяності забезпечить світле й перспективне майбутнє, де панують мир, злагода, взаєморозуміння, повага та щирість до себе й ближнього свого»

Катерина


«Для народу його історія — це не просто минуле, це його душа»

Анна


Цікавим та мотивуючим заходом з адаптацією до онлайну виявився урок-дискусія «Гідність у дії!» для студентів 3 курсу ОС «бакалавр» спеціальності «Дошкільна освіта», який провела викладачка Наталія Скакун.

— У такий спосіб вдалося долучити студентство до обговорень значення і значущості гідності у нашому житті. Метою заходу було навчити студентську молодь керуватися почуттям власної гідності у своїх повсякденних діях і вчинках, знати й сповідувати принципи гідності, — каже Наталія Сергіївна

Всесвітній День Гідності (Global Dignity) відбувається у символічний проміжок з 21 листопада – Дня Гідності та Свободи України — до 10 грудня — Дня прав людини. Цього року Україна у складі 100 країн світу усьоме долучилася до глобального руху для вчительства, учнівства й студентства у закладах освіти, аби нагадати, що гідність кожної людини визнається, цінується та шанується. Зазначимо, що це відбувається завдяки зусиллям команди спільноти відповідального вчительства EdCamp Ukraine у співпраці з Міністерством освіти і науки України.

Відкритість, небайдужість, чесність, толерантність, нетерпимість до насильства та агресії — ці риси українського характеру стали предметом розмови студентів спеціальності «Соціальна робота» з регіональним представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Черкаській області Юлією Черватюк і регіональним координатором взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Черкаській області Людмилою Проценко. Цікава, динамічна та інформативна онлайн зустріч пройшла у форматі діалогу.

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва