У Посольстві Республіки Польща в Києві наприкінці жовтня відбувся урочистий прийом, який поєднав відразу два свята — Міжнародний день учителя і День Комісії національної освіти.

На урочистості було запрошено викладачів польської мови Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького — доцентку Лілію Потапенко та доктора Пьотра Пизела, які разом зі своїми колегами-полоністами приймали святкові вітання Надзвичайного і Повноважного Посла РП в Україні Бартоша Ціхоцького. У привітанні, зокрема, йшлося про винятково важливу роль учителя у всіх громадянських процесах сьогодення. Пан Посол також висловив подяку гостям за сумлінну вчительську працю на ниві національних освіт.

Апофеозом зустрічі став святковий концерт за участі оперних виконавців світової слави — Уршулі Кригер і Ядвиги Раппе. Виконувалися твори Станіслава Монюшка — генія музики, вшанованого міжнародною спільнотою творця польської національної опери, класика вокальної лірики. 2019 рік був оголошений ЮНЕСКО роком Станіслава Монюшка.

Святковий фуршет після концерту дозволив полоністам у невимушеній атмосфері дружнього спілкування дізнатися від колег про новини з інших університетів, а також познайомитися із відповідальними працівниками Посольства — Радником Посла у справах науки і культури пані Евою Матушек-Загата та керуючою Консульським пунктом при Посольстві РП у Києві пані Доротою Дмуховською. Пані Радник і Пані Консул радо і з зацікавленням відгукнулися на запрошення делегації з ЧНУ приїхати до Черкас.

Кафедра теорії та практики перекладу