Студентки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Вероніка Волосина та Софія Завгородня — учасниці Чемпіонату світу з футзалу.

Спортсменки з ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я грали у складі жіночої студентської збірної України у Португалії. Нагадаємо, що дівчата є вихованками жіночої футзальної команди МСК «Дніпро».

Змагання проходили у Португалії, тренер збірної — Олег Шайтанов.

Як інформує Українська асоціація з футболу, жіноча збірна України розпочала студентську світову першість з перемоги над Німеччиною (3:2) та поразки від Бразилії (0:4). Українки посіли друге місце в групі з трьох команд та не кваліфікувалися до півфіналів.

Натомість підопічні Олега Шайтанова отримали можливість зіграти у матчах за 5-8 місця студентської першості. Та скористалися нагодою, здолавши збірні Чехії та Німеччини - 6:2 й 3:2 відповідно. Відтак, українки посіли п'яту сходинку студентського чемпіонату світу.

— Вітаємо наших студенток, кожна їхні перемога — це імідж України у світі! — наголосив ректор ЧНУ імені Богдана Хмельницького, керівник відокремленого підрозділу «Спортивної студентської спілки України» Олександр Черевко

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького