Напередодні Дня Незалежності електронну версію навчально-методичного арт-посібника представила група авторів.

Першими, хто міг оцінити видання, стали заступник голови Черкаської ОВА Олександр Шамрай, проректорка з освітньо-виховної та іміджевої діяльності ЧНУ Галина Гаврилюк,  директор ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Тимофій Десятов та науковці інституту.

Одна зі співавторок, доцентка ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Наталія Степанова розповіла:

— У лютому на зібранні творчої фокус-групи всі учасники були суголосні в тому, що історія Черкащини — це той предмет, який мають знати на «відмінно» всі, хто живе тут.

Наша група весь цей час працювала й сьогодні ми поділилися своїми напрацюваннями.

Для учнів початкової школи, наших колег-педагогів, здобувачів освіти спеціальностей «012 Дошкільна освіта» (спеціалізація «Дошкільна та початкова освіта») та «013 Початкова освіта» ми пропонуємо навчально-методичний арт-посібник «Словник-путівник маленького патріота».

Звичайно, ми вийшли за межі історії й додали ще трішки відомостей із культури та мистецтва. Також є цікаві факти з географії, літератури, біології, які стосуються Черкаського краю. Наш «продукт» цікавий ще й тим, що поряд із короткою статтею про той чи інший об’єкт або історичну особистість вміщено навчальний арт-кейс із різнорівневими завданнями. Іншими словами, цей посібник – педагогічний конструктор, який можна повністю чи фрагментарно використовувати як під час освітнього процесу, так і в позауурочній діяльності.

Авторський колектив щиро вдячний університету, професору Тимофію Десятову — за підтримку ідеї, доктору філософії Олександру Григоровичу Шамраю — за ініціювання освітньо-пізнавального проєкту, слушні настанови та модерацію процесу. Вийшла чудова інтеграція й ми маємо результат – посібник.  

Перші кроки до реалізації мети ми зробили — всі охочі, зокрема, учителі початкових класів Черкащини, матимуть освітній продукт про історичні, культурні, природні пам’ятки рідного краю.

Попереду ще кілька етапів, але щиро переконана, що ми зі всім справимося. Щиро дякую колегам за підтримку й роботу».

Пресслужба  Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького