Студенти, аспіранти та науковці мали можливість долучитися до онлайн-лекції кандидатки юридичних наук, доцентки, очільниці Юридичної клініки ННІ економіки і права Олени Кульбашної в межах циклу науково-просвітницьких заходів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Тема заходу — «Що турбує громадян в умовах воєнного стану: правові можливості вирішення».

Проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Сергій Корновенко зазначив: «Важливо, щоб кожен із нас розумів, що сучасні нормативні акти, які приймає наш уряд, є необхідними для спільної перемоги. Такі закони мають свої особливості реалізації і для її успішності суспільство повинне їх знати».

Лектор Олена Кульбашна розповіла про правові особливості вивезення малолітньої/неповнолітньої дитини за кордон; відшкодування збитків знищеного/пошкодженого майна; покарання за мародерство в умовах воєнного стану; вилучення майна громадян на потреби війни тощо.

Також нагадуємо, що в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького функціонує Юридична клініка, яка надає правову допомогу. Ви можете отримати правову допомогу онлайн, поставивши основні запитання у листі.

Контакти Юридичної клініки:

  • Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

  • Instagram: legalclinik (Юридична клініка ЧНУ ім. Богдана Хмельницького).

 

Відділ аспірантури