Перспективи розвитку аграрної освіти в області обговорив ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко з сільгоспвиробниками Черкащини та представниками органів державного управління Черкащини. Низку зустрічей було проведено у межах ХХХІ Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2019», що проходить у Національному комплексі «Експоцентр України» в Києві.

Близько 1300 компаній із 15 країн світу беруть участь в «Агро-2019».

Участь у виставці взяла й делегація з Черкаської області у складі директора Департаменту агропромислового розвитку Ігоря Колодки, начальників структурних підрозділів районних управлінь агропромислового комплексу, представники передових агроформувань області тощо.

Аграрний потенціал Черкащини представляють 22 провідних підприємств та установ області, які застосовують інноваційні технології виробництва.

Крім того область презентували 5 господарств — суб’єктів племінної справи у тваринництві. Традиційно в межах виставки відбуваються ділові заходи. Також відвідувачі мають можливість ознайомитися з новинками сільськогосподарської техніки та устаткування, високопродуктивними породами свійських тварин, сучасними агротехнологіями для всіх галузей агробізнесу.

— Позитивне враження справила Міжнародна агропромислова виставка «Агро-2019». Цього року особливо вирізнялися Уманський тепличний комбінат, Золотоніський горілчаний завод, а також інноваційний підхід до справи керівника кооперативу «Дружба плюс» (село Неморож) Олександра Фесенка.

Оглянув експозицію, поспілкувався з очільником департаменту Ігорем Колодкою та начальником Головного управління Держпродспоживслужби у Черкаській області Альоною Бойко. Йшлося про перспективи розвитку аграрної освіти в області та про підготовку фахівців, які б відповідали нинішнім запитам аграріїв, — зазначив ректор ЧНУ Олександр Черевко.

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького