Презентація Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбулася в Звенигородці 4 червня. Це стало символічним стартом для освітнього центру, який буде відкрито за рішенням вченої ради університету у Звенигородці.

Учасників концерту-презентації, що відбулася на центральній площі Звенигородки, привітав голова Звенигородської об’єднаної територіальної громади Олександр Саєнко:

— 19 травня підписано договір про співпрацю між Звенигородською ОТГ та ЧНУ. А сьогодні вітаю всіх із відкриттям освітнього центру Черкаського національного на території нашої громади. Це важлива подія і для Звенигородки, і для району, — зазначив він.

До присутніх також звернувся ректор ЧНУ Олександр Черевко. Він розповів про освітні послуги університету, його творчі колективи та здобутки, про сторічний ювілей, а також про те, чому ЧНУ відкриває свій освітній центр у Звенигородці.

— Нині великий Звенигородський район — це близько 200 тисяч осіб населення. Саме це спонукало нас не запрошувати на навчання, а самим прийти до вас. Ми хочемо створити умови, щоб і діти, і дорослі навчалися там, де їм зручно. Хтось хоче їхати в інше місто, а хтось хоче отримувати освіту вдома. Ми готові набирати групи за різними спеціальностями, проводити різноманітні курси, готувати до ЗНО, словом, задовольняти будь-який освітній запит жителів району.

До учасників дійства звернулися представники молодого і прогресивного покоління, люди, які вже досягли успіху. Генеральний директор ТОВ «Об’єднана сільськогосподарська компанія», депутат Черкаської обласної ради Ігор Новицький зазначив, що представники бізнесу потребують фахівців з аграрної сфери, яких готує Черкаський національний, і що для них не бракуватиме роботи в районі.

Ольга Копчинська психолог-практик, стала психологом року за версією Celebrity Awards 2020.

— У більшості це завдяки тому, що я здобула другу вищу освіту в ЧНУ імені Богдана Хмельницького, — розповіла вона. — Відразу після закінчення університету я змогла розпочати практику і сьогодні це основний вид моєї зайнятості. Досвід у будь-якій справі дуже важливий, але не менш важливі й базові знання. Я їх отримала в університеті, завдячуючи неймовірній професійності викладачів. Це дало мені стійку опору, завдяки чому я крокую далі. Тому Звенигородщина, я вас вітаю з тим, що у вас з’явився освітній центр ЧНУ, — зазначила Ольга.

Про студентські роки — пору, що вимагає повної віддачі душевних сил, проникнення у велику скарбницю знань, надбану людством, і поряд із цим роки закоханості, драйву, активностей, можливостей розповіли самі студенти, уродженці нинішнього Звенигородського району.

Як можна тут самореалізуватися і розвинути свої творчі здібності, демонстрували у своїх виступах творчі колективи. Кращі номери представили ансамбль народного танцю «Черкащанка» (художній керівник — заслужений працівник культури України Валентин Луценко, хореографи — заслужений працівник культури України Сергій Захарчун та Жанна Захарчун), вокальний гурт «Мелодія» (художній керівник — народна артистка України Лідія Зайнчківська), колектив барабанщиць «Badabum» ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва (керівник — Петро Веретик). Дивували своїм акробатичними етюдами студенти ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я, артисти цирку Стас Павленко й Аніта Куць.

Наприкінці заходу з вітальним словом виступили голова Звенигородської райдержадміністрації Юрій Піковський, голова Звенигородської районної ради Сергій Струк та депутат Звенигородської міської ради Євгеній Петров. Вони висловили захоплення колективом і студентами та запевнили, що нададуть підтримку і сприяння в організації роботи центру на Звенигородщині.

Ректор Олександр Черевко подякував усім організаторам дійства — проректорам, директорам і деканам, приймальній комісії і студентській раді, творчим колективам та їхнім керівникам, а також керівництву Звенигородки та району, керівникам ОТГ, які активно долучилися до проєкту.

Усі охочі могли ознайомитися з інформаційно-презентаційними стендами кожного з інститутів, факультетів ЧНУ. Біля стендів майбутні вступники спілкувалися з керівниками інститутів та факультетів ЧНУ, отримуючи відповіді на питання, що цікавили.

Також майбутні вступники мали можливість поспостерігати за творчим процесом студентів-художників ЧНУ, які провели пленер у Звенигородці.

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Фото: студентка І курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій Людмила Яковлєва