ХІІ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса  Шевченка пройшов у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького. У творчому змаганні взяли участь 42 студенти з різних інститутів і факультетів ЧНУ.

 «Мовно-літературний конкурс – це гарна можливість для студентів долучитися до свого минулого, культурних надбань, досвіду, набутого попередніми поколіннями, і ще раз звернутися до художнього світу Тараса Шевченка. Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького має успішний досвід проведення конкурсу за останні п’ять років. Сподіваємося, що цьогорічні переможці гідно представлять наш університет на наступних етапах конкурсу», – прокоментувала голова журі, професорка, завідувачка кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики Людмила Шитик.

Перед початком конкурсу організатори провели короткий інструктаж щодо написання робіт. Загалом учасникам надали дві теми написання творів: «Образи, мотиви і сюжети європейської культури та історії у творчості Тараса Шевченка і Лесі Українки» (для студентів гуманітарних спеціальностей) та «Яка малярська робота Тараса Шевченка могла б бути візитівкою України у світі?» (для студентів негуманітарних спеціальностей). Саме написання творів тривало годину та тридцять хвилин.

Конкурсантів оцінювало журі у такому складі: голова журі – завідувачка кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики Людмила Шитик.

Члени журі: професор кафедри української літератури та компаративістики Василь Пахаренко; виконувачка обов'язків завідувачки кафедри методики навчання, стилістики і культури української мови Вікторія Руденко; доцентки кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики Алла Таран і Галина Ярмоленко; доцентки кафедри української літератури та компаративістики Інна Кошова і Ганна Синьоок.


Результати конкурсу такі:

Переможці серед студентів гуманітарних спеціальностей:

І місце

Гонда Людмила (ННІ української філології та соціальних комунікацій)

Куліш Поліна  (ННІ іноземних мов)

ІІ місце

Коміренко Олександра (ННІ української філології та соціальних комунікацій)

Коваль Анастасія (ННІ української філології та соціальних комунікацій)

Куріло Ксенія (ННІ іноземних мов)

Дацька Валерія  (ННІ іноземних мов)

Бродецька Дар’я   (ННІ іноземних мов)

ІІІ місце

Гонда Надія     (ННІ української філології та соціальних комунікацій)

Макаревич  Лада (ННІ української філології та соціальних комунікацій)

Охріменко Марина     (ННІ української філології та соціальних комунікацій)

Кондратюк Анна           (ННІ української філології та соціальних комунікацій)

Подушкіна Мар’яна (ННІ іноземних мов)

Котляренко Олена (ННІ іноземних мов)

Шкурдода Анастасія (ННІ іноземних мов).

 

Переможці серед студентів негуманітарних спеціальностей:

І місце

Мусієнко Діана (ННІ природничих та аграрних наук)

ІІ місце

Войко Анастасія  (ННІ природничих та аграрних наук)

Шувалова Євгенія (ННІ природничих та аграрних наук)

ІІІ місце

Буряк Дмитро (Факультет ОТІУС)

Коваленко Жанна  (Факультет ОТІУС)

Левіт Ілона (ННІ інформаційних технологій)


Своїми враженнями поділилася студентка 1 курсу ННІ природничих та аграрних наук Анастасія Войко:

«Чесно кажучи, писати новели, оповідання та просто твори мені не завжди вдавалося. Проте після таких заходів приходить натхнення, прокидається муза, хочеться стати всесвітньовідомим поетом. Дуже рада, що теперішня молодь прагне до саморозвитку. Це показала кількість студентів, які взяли участь у конкурсі разом зі мною».

Організатори щиро привітали переможців! А також дякують всім за  активну участь у  конкурсі і зичать  творчої наснаги на многая літа. Подальших вам успіхів і перемог!

 

Автор: студентка ННІ української філології та соціальних комунікацій Ірина Захарченко