Виплати студентам-сиротам і студентам, позбавленим батьківського піклування, особам з їх числа, а також студентам, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків і перебувають на повному державному утриманні, регулюються Постановою Кабінету Міністрів України від 05 квітня 1994 року № 226 «Про поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування».

1. Щомісячно нараховуються кошти на харчування студентам-сиротам і студентам, позбавленим батьківського піклування, особам з їх числа, а також студентам, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків.

2. Особам з-поміж студентів-сиріт і студентів, позбавлених батьківського піклування, студентам, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, до завершення навчання виплачується щорічна допомога для придбання навчальної літератури в розмірі трьох мінімальних ординарних (звичайних) академічних стипендій. Виплата зазначеної допомоги проводиться протягом 30 днів після початку навчального року.

3. Студенти-сироти й студенти, позбавлені батьківського піклування, особи з їх числа, а також студенти, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків до закінчення навчання забезпечуються безоплатно одягом, взуттям і м'яким інвентарем за нормами (або грошова компенсація), встановленими Наказом Міністерства освіти і науки України від 17.11.2003 № 763 «Про затвердження норм матеріального та нормативів фінансового забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також вихованців шкіл-інтернатів».

4. Студентам з-поміж студентів-сиріт і студентів, позбавлених батьківського піклування, а також студентам, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишились без батьків, щорічно надається матеріальна допомога у розмірі не менш як 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

5. Студентам з-поміж студентів-сиріт і студентів, позбавлених батьківського піклування, а також студентам, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишились без батьків, що навчалися в університеті при їх працевлаштуванні видається одяг, взуття, м'який інвентар і обладнання на суму, не менш як 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а також одноразова грошова допомога в розмірі шести прожиткових мінімумів. За бажанням випускникам може бути виплачена грошова компенсація у розмірі, необхідному для придбання одягу і взуття.

6. Студенти-сироти та студенти, позбавлені батьківського піклування, особи з їх числа, а також студенти, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків на період навчання в університеті забезпечуються безплатно гуртожитком.

Підставою для нарахування матеріальних виплат є наявність наступних документів:

— Копія паспорта громадянина України

— Копія свідоцтва про народження

— Копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків Копія студентського квитка

— Копія рішення органу опіки та піклування про надання статусу дитини-сироти або витяг з обліково-статистичної картки дитини-сироти

— Копія свідоцтва про смерть батьків

Обов’язкова наявність реквізитів особистої банківської картки для бухгалтерії.

Прийом документів у НК№1, кабінет 229, тел..: (0472) 54-03-70, Ольга Юріївна.