У навчально-науковому інституті педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького розпочала роботу науково-методична майстерня сучасних освітніх технологій. Першим заходом у ній стала скайп-презентація професора Олександра Кондрашова щодо співпраці між ЧНУ та Університетом Томпсон Ріверс (Канада).

Майстерня створена за активної участі студентської ради інституту та за підтримки ректора університету Олександра Черевка. На придбання нового мультимедійного обладнання було виділено майже 80 тисяч гривень.

Вітаючи колег, ректор звернув увагу, що нині головним у навчальному процесі має бути широке використання нових ІТ-технологій та нових мультимедійних засобів навчання.

«Держава ставить перед вищою освітою серйозні завдання. І сьогоднішній захід — це свідчення того, що ми їх виконуємо. Ми йдемо в ногу з часом, покращуємо якість освіти, застосовуючи сучасні технології, налагоджуємо нові міжнародні й академічні зв’язки, даємо студентам і викладачам нові можливості для розвитку», — зазначив ректор. Він подякував директору, викладачам і студентам за ініціативу та запевнив, що незабаром стане реальністю і відбудова лівого крила навчального корпусу, в якому розміщений інститут.

Про можливості науково-методичної майстерні розповів директор навчально-наукового інституту Тимофій Десятов. За його словами, нове обладнання дає змогу використовувати в освітньому процесі технології електронного навчання, проводити тренінги, скайп-конференції, записувати відеолекції для онлайн-курсів.

«Крім того, стануть можливими різні варіанти організації навчання у форматі проектної, групової, командної діяльності. Це платформа для навчання майбутніх педагогів, яка відповідає новим вимогам суспільства і запитам здобувачів освіти»,— додав Тимофій Михайлович.

Можливості науково-методичної майстерні були продемонстровані відразу після офіційного відкриття. Ректор Олександр Черевко, проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Сергій Корновенко, а також директор та викладачі інституту взяли участь у скайп-конференції з професором канадського Університету Томпсон Ріверс Олександром Кондрашовим. Модератором стала начальник відділу зовнішніх і міжнародних зв’язків професор Світлана Архипова.

Канадський професор українського походження, який нещодавно побував із робочим візитом у ЧНУ, підготував для черкаських колег презентацію щодо можливих напрямів співпраці. Це будуть і мікропроекти, і спільні семінари, лекції та конференції, і програма стажування черкаських студентів у Канаді, а в перспективі — і розвиток партнерства між університетами.

 

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького