Випускниця-медійниця кафедри ННІ української філології та соціальних комунікацій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Ірина Філенко провела лекцію для студентів третього курсу спеціальності «Журналістика». 

Ірина Філенко працює журналісткою на телеканалі «UA: Черкаси», поєднуючи радійний та телевізійний напрями. Вона поділилася власним досвідом проведення радійного інтерв’ю, розповіла про лайфхаки, якими користується під час спілкування з людьми. Медійниця наголосила, що важливим є те, аби люди відчували довіру до журналіста.

Студенти переглянули кілька цікавих сюжетів журналістки. Потім коментували їх і ставили запитання, що стосуються професійної діяльності медійниці та особливостей спілкування в жанрі інтерв’ю.

— Спочатку я вагалася, чи йти взагалі, не знала, що я можу розказати цим дітям. Потім моя викладачка-наставниця сказала таку фразу, що «пора виходити в люди — іти до студентів». Мої слухачі виявилися уважними, комунікабельними, простими. А головне, що я відчула віддачу від них, — говорить Ірина Філенко.

Зустріч студентів із медійницею відбулася за ініціативи Ольги Федоренко, доцента кафедри журналістики, реклами та PR-технологій ЧНУ, у межах курсу «Основи професійної комунікації»:

— Запрошення в гості журналістки Ірини Філенко є логічним продовженням низки зустрічей із нашими успішними випускниками, які працюють на регіональному ТБ. Бажання провести зустріч саме із цією медійницею зумовлено передусім її універсальністю — це радійниця, залюблена у свою справу, і телевізійниця, яка створює цікаві сюжети для новин із різноманітних тем. Окрім того, це людина, яка «зробила» себе сама, яка постійно розвивається та вдосконалює свою професійну майстерність.

Враженнями від зустрічі поділилася студентка 3 курсу спеціальності «журналістика» Аліна Копійко:

— Я в захваті від спілкування з Ірою. Вона працює і на радіо, і на телебаченні. Тому ми почули секретики роботи в обох галузях журналістики. Говорили про «складних» співрозмовників, добір героїв, про теми, які можуть зацікавити, нюанси в прямому ефірі на радіо й про те, як виходити з екстрених ситуацій. Після таких зустрічей починаєш розуміти реалії цієї професії.

Руслана Костенко, студентка 3 курсу спеціальності «журналістика»