У Черкаському обласному художньому музеї в межах акції «Ніч у музеї» студенти навчально-наукового інституту історії і філософії представили соціально-молодіжний проект «Дзеркала». Арт-куратори проекту — Оксана Пушонкова та Інна Ченбай.

Студенти — Ірина Багатченко, Вікторія Годована, Тетяна Шитик, Никита Максимов, Олег Поліхов — стали модератори локацій. Вони створили загальну атмосферу дружньої взаємодії та інтелектуального пошуку. 

Автором квесту «Мона Ліза: контексти образу» став Нікіта Максимов. Ірина Багатченко розробила квест «Різновиди селфі». А Тетяна Шитик організувала квест «Історія автопортрету».

Учасники заходу також мали змогу потрапити у «Медіа-задзеркалля», власноруч сплести павутиння Інтернету, дізнатися, що таке «різома».

Також у проекті «Дзеркала» кожен отримав «дзеркальну» філософську сентенцію. Учасники спробували разом з Інною Ченбай малювати за допомогою дзеркала, обирати та інтерпретувати символи карти «Очі — дзеркало душі». 

Крім цього, учасники відвідали мистецьку виставку художниці з Запоріжжя Яни Сендецької. Її експозиція стала лейтмотивом заходу як ідея вічного прагнення людини до самопізнання, міркувань про природу мистецтва.

 

 

 

ННІ історії і філософії