У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького завершується державна атестація. Попри воєнний стан, більшість здобувачів освітнього ступеня «магістр» складають іспити в аудиторіях. Адже нині, як ніколи, викладачі й студенти цінують особисте спілкування.

Ті, хто знаходиться за межами України, також мають змогу скласти екзамени і захистити свої роботи. Для них вже відпрацьований змішаний формат.

Пріоритетом в організації освітнього процесу є безпека його учасників.

Навчання завершують 470 магістрів. Після Нового року вони отримають омріяні дипломи/

 

ННІ економіки і права

Іспит  із публічного управління та адміністрування складають студенти денної і заочної форми навчання  зі спеціальності  281 «Публічне управління та адміністрування». Очолює державну екзаменаційну комісію Юрій Ткаченко - український економіст, підприємець, голова Черкаської облдержадміністрації (2014-2019 рр) Дипломи магістрів отримуватимуть державні службовці, посадові особи місцевого самоврядування, керівники державних і комунальних підприємств, установ, організацій, лідери громадських організацій.  Усі вони прибули на іспит та успішно його склали.

Юлія Гончар – лідер міжнародної організації «Бюро демократичних перетворень», як консультанка і експертка, співпрацювала з проєктами ООН, Ради Європи, БДІПЛ ОБСЄ, Європейського Союзу в Україні.

Тетяна  Уфімцева — представниця ГО «Федерація спортивного орієнтування».  Віталій Гейко — директор КНП «Городищенське медичне об'єднання» Городищенської міської ради.

Олександр Біба — перший заступник міського голови Городища, Наталія Ярмоленко виконує обов’язки директора КНП «Черкаська обласна станція переливання крові» ЧОР

Катерина Гуленко — головна спеціалістка відділу з питань управління персоналом апарату Черкаської ОДА

Аніта Соколенко — спеціаліст - з розвитку та навчання ІТ-компанії «SPD UKRAINE»

Євгенія Скворцова заступник начальника відділу інституційного аудиту управління державної служби якості освіти у Черкаській області

Роман Черненко —  депутат Руськополянської ТГ, старший пожежний рятувальник ДСНС України в Черкаській області та багато інших. Словом, люди, які планують подальше кар’ֹєрне і професійне зростання та прагнуть до розвитку.

Майбутніх магістрів привітав ректор ЧНУ Олександр Черевко:  

— Ви всі вже відбулися в житті, маєте досвід. Переконаний, що знання, які ви тут отримали, допоможуть у подальшому. Усі наші погляди зараз спрямовані на фронт, але навіть у цих непростих умовах треба жити і невпинно рухатися вперед. Бо на війні перемагає не лише зброя, а й  сила духу!

Юрій Ткаченко наголосив, що для нього це честь — бути головою екзаменаційної комісії:

— Усі ми бачимо, як змінився Черкаський національний університет упродовж останніх років. Зі 126 місця в рейтингу він піднявся на 34. Збільшується кількість студентів, університет набирає суспільної ваги. Це свідчить про те, що тут є команда, і що ви отримаєте якісну освіту. А далі все буде залежати від вас. Вірю, що і для себе щось знайду на вашому іспиті!

 

Психологічний факультет

Іспит з атестації магістрів спеціальності «Психологія» теж проходить аудиторно. На ньому побував перший проректор ЧНУ Василь Мойсієнко.

Голова екзаменаційної комісії з атестації здобувачів вищої освіти – Олег Кокун, заступник директора Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України, член-кореспондент, доктор психологічних наук, професор. Він вже не вперше очолює екзаменаційну комісію в університеті та високо оцінює рівень знань випускників:

 

 

ННІ міжнародних відносин, історії та філософії

— В ННІ міжнародних відносин, історії та філософії всі допущені до проходження підсумкових іспитів та захисту магістерських робіт. Здобувачі демонструють високий рівень компетентностей і натхнення до пізнання та реалізації власних вмінь.

Бажаємо успіхів! — говорить директорка інституту Наталія Земзюліна.

 

ННІ природничих та аграрних наук

Студенти-магістри спеціальності 014.06 Середня освіта (Хімія) успішно захистили кваліфікаційні роботи.

Екзаменаційна комісія з питань атестації здобувачів вищої освіти спеціальності працювала у такому складі:

Ірина Ткаченко — вчителька хімії вищої категорії, вчителька методистка Черкаського фізико-математичного ліцею (ФІМЛІ) Черкаської міської ради та Черкаського гуманітарно-правового ліцею (ЧГПЛ) ЧМР — голова комісії; Юлія Шафорост — к.х.н., в.о. завідувачка кафедри хімії та наноматеріалознавства, Олена Лут – к.х.н, доцентка кафедри хімії та наноматеріалознавства — члени екзаменаційної комісії.

Представлені на захисті кваліфікаційні (магістерські) роботи мають наукову новизну, актуальність та практичне значення. У роботах було продемонстровано новітні технології навчання, удосконалення існуючої форми і змісту навчального процесу, впровадження інформаційно-комунікаційних технологій для навчання та інше.

На відкритому захисті магістерських робіт був присутній також директор ННІ природничих та аграрних наук Максим Гаврилюк, який спілкувався зі студентами та жваво брав участь у дискусії.

 

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва

Перший проректор Василь Мойсієнко та директор ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Тимофій Десятов побували на іспиті у магістрів спеціальності 073 «Менеджмент (Управління навчальним закладом)» денної та заочної форми навчання.

 

ННІ української філології та соціальних комунікацій

В інституті проходить державна підсумкова атестація здобувачів вищої освіти освітнього рівня «магістр», спеціальності 061 «Журналістика» (освітньо-професійна програма «Медіакомунікації»).

Іспит із «Теорії та історії соціальних комунікацій» приймають начальниця сектору зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю Головного управління ДСНС України у Черкаській області, старший лейтенант служби цивільного захисту Юлія Норовкова (голова комісії); члени комісії: к.ф.н., доцентка Олена Надточій, старша викладачка Світлана Коваль.

 

ННІ іноземних мов

Спеціальність «Філологія (Германські мови та літератури (переклад включно) перша - англійська) відвідала керівниця навчально-методичного відділу Людмила Смалиус

Голова комісії - Юлія Ненько, докторка педагогічних наук в Інституті пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля.

 

ЧНУ ім. Б. Хмельницького завершує цей непростий рік і бажає всім своїм випускникам професійних здобутків, миру і невпинного саморозвитку!

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького