Студенти-філологи 2 курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяли участь у літературному брейн-ринзі, присвяченому Міжнародному дню рідної мови, наприкінці лютого.

Захід організувала та провела студентка 4-Б курсу Олена Тищенко. 

Вона зазначила, що проведення подібного заходу було завданням у межах практики.

— Я змогла проявити модераторські вміння, організаторські здібності, знання та навички з української мови. Дуже круто відчувати підтримку студентів та викладачів. Студенти показали свої знання і довели, що майстерно володіють рідним українським словом, — розповіла майбутня фахівчиня.

Представниками журі були Валентина Калько, доцент кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики, Володимир Піддубний, голова студентської ради ННІ УФСК, студент 2-А курсу, і Вікторія Таран, студентка 2-Б курсу.

— Оцінюючи команди, я звертала увагу на їхній креативний підхід, точність, логічність та правильність відповідей. Такі заходи сприяють розвитку не тільки знань із української літературної мови, а й загальної ерудиції та вмінню влучно й точно формулювати думки, — наголосила Валентина Володимирівна.

У літературному батлі брали участь дві команди – «Дивослово» й «Акулки». Захід складався з 8 етапів, після яких було обрано одного переможця. Студенти змагалися на знання прислів’їв і приказок, відгадували ребуси на швидкість тощо. Також грали в «Хто я?» і «Крокодила», показуючи жестами прислів’я. Крім того, команди мали змогу отримати додаткові бали, відповідаючи на запитання своїх конкурентів.

Наприкінці заходу журі визначили переможців змагань — команду «Дивослово».

— Гарний захід, адже ми дізналися багато цікавої інформації, відкрили щось нове для себе і пригадали те, що вивчали раніше. Також круто, що подія об’єднала нашу команду. Ми з дівчатами радились, як краще відповісти, що буде правильніше, тому це перевірка не лише знань, а й дружності, згуртованості, — поділилася враженнями студентка 2-Б курсу Ірина Ніколаєнко.

 

 

Студентка-видавчиня ННІ УФСК Катерина Бондар