Студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького беруть активну участь у міжнародній молодіжній організації AIESEC. Нещодавно ними був реалізований просвітницький проєкт для школярів.

Її метою є розвиток лідерського потенціалу шляхом міжнародних професійних стажувань та волонтерських можливостей. Очолює ВМГО «AIESEC в Україні» у м. Черкаси вже другий рік студентка 3 курсу навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії Тетяна Цап. Активними учасниками організації також студенти інституту Єлизавета Клочко (1 В) і Антон Разін (3 В).

Війна росії проти України внесла свої корективи у роботу AIESEC в Україні. З 24 лютого організація  проводить заходи з метою допомоги нашій державі у цей складний час.

Перший проєкт ВМГО «AIESEC в Україні» у м. Черкаси (на сьогодні їх три) був зорієнтований на живе спілкування зі школярами. Це був історичний квест «Країна нескорених», зорганізований 15-ма студентами Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького. Окрім студентів ННІ міжнародних відносин, історії та філософії, проєкт реалізовували Ангеліна Дробіт, Мар'ян Сіренко, Тетяна Назаренко (ННІ економіки і права), Ірина Семенуха, Марина Урсата, Карина Нездолій (ННІ української філології та соціальних комунікацій), Вікторія Мущенко, Поліна Панченко, Діана Іванова (ННІ інформаційних та освітніх технологій), Марина Майнич (психологічний факультет), Єлизавета Мельниченко, Дана Савєнкова (ННІ іноземних мов).

Підготовка історичних квестів тривала три тижні. Проєкт «Країна нескорених» проходив з 18 по 30 квітня. Організатори разом із школярами проходили «станції» (правильні відповіді) і на завершення на дітей чекала «остання станція» —– ПЕРЕМОГА УКРАЇНИ. Було проведено 50 уроків. Участь узяли учні 3 – 9 класів Першої гімназії м. Черкаси, Білозірських гімназії і ліцею, а також Ірдинського ліцею. У цілому історичний квест пройшли 211 учнів. Студенти самі підготували тести у формі презентації, провели їх на належному рівні і за підсумками підготували відеозвіт.

Організатори історичних квестів подякували адміністраціям навчальних закладів за співпрацю і висловили думку, що такі заходи не просто є розвиваючими для учнів. Вони корисні тим, що студенти отримують практичний досвід роботи з учнівською молоддю, адже разом вони  вже сьогодні  будують свою Україну!

Крім того, учнів, які пройшли ці квести, раді будуть у майбутньому бачити студентами ЧНУ ім. Б. Хмельницького!

Відео про історичний квест «Країна нескорених» 

 

 

 

 

Олена Сухушина, доцентка кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки