Напередодні вступної кампанії інформаційний ресурс «Освіта.ua» опублікував щорічний консолідований рейтинг закладів вищої освіти України

Консолідований рейтинг у 2019 році охоплює 240 ЗВО України.

 Для складання рейтингу  використані найбільш авторитетні серед експертів та засобів масової інформації національні рейтинги навчальних закладів України: "Топ-200 Україна", "Scopus" та "Бал ЗНО на контракт", кожен з яких використовує різні критерії оцінювання закладів вищої освіти. Отриманий узагальнений рейтинг підсумовує рейтингові місця ЗВО за версією "Топ-200 Україна", "Scopus" та "Бал ЗНО на контракт".

За результатами загального рейтингу Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького займає 47 місце.

Крім цього, був також сформований рейтинг ЗВО Черкас та Черкаської області, що посіли найвищі місця в консолідованому рейтингу вищих навчальних закладів України 2019 року. У цьому рейтингу ЧНУ імені Богдана Хмельницького займає перше місце.

— Ми змінюємося, розвиваємо науку, відкриваємо нові спеціальності. І саме це дозволяє нам системно покращувати свої показники. Нам є до чого прагнути і весь колектив працює над цим. Дякую за роботу всім працівникам університету. Бажаю успішної вступної кампанії, а випускникам правильного вибору, — говорить ректор Олександр Черевко.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького