Лист про солідарність і підтримку надійшов від академічної спільноти Університету Молізе (Італія). Українським науковцям і студентам пропонують низку освітніх та наукових можливостей.

«Протокол номер 10038 від 03.03.2022 - [Відповідальний організаційний підрозділ: Кабінет інституційних зв'язків ректора – Класифікація II/1 - ]

Університет Молізе

Ректор

Шановні ректоре та колеги,

Нам шкода чути про несправедливу війну, яка руйнує вашу чудову країну. Нам хотілося, щоб ви знали про наше почуття повної єдності з вами заради спільної любові до досліджень та знань, процес розвитку яких повинен проходити вільно й у мирі.

У цей складний час ми б хотіли поділитися з вами деякими можливостями для вас та ваших студентів. Це наш внесок у активну допомогу під час знущання над вашою країною. Наша Вчена рада щойно уклала попередній план солідарності, який складається з:

1) 12 грантів для студентів на продовження навчання протягом цих місяців у нашому університеті. Розмір кожного гранту становить 500 євро на місяць, які покривають витрати на житло та проживання. Протягом цих місяців студенти зможуть проходити обрані ними курси у межах 36 програм. Ваш університет може визнати отримані студентами кредити, як такі, що були отримані під час програми обміну. Врешті, після закінчення війни ми зможемо підтвердити, чи така міра може згодом перетворитися на програму подвійного диплома чи інші види співпраці.

2) 6 грантів для аспірантів на продовження досліджень. Розмір гранту так само становить 500 євро на місяць на житло та проживання.

3) 4 робочі місця для запрошених професорів. Ми можемо надати місце для проживання, виплати, студію, знаряддя для досліджень, а також можливість викладати один чи два курси у нашому університеті.

Ми чітко усвідомлюємо, що це лише невелика частина допомоги. Та все ж ми сподіваємося, що наше рішення може показати, що культура створює зв’язки солідарності, які зрештою переважатимуть над варварським використанням сили.

З нетерпінням чекаємо на вашу відповідь щодо нашої пропозиції та допомоги.

З найкращими побажаннями Україні швидкого і повного відновлення,

Професор Люка Брюнезе»