Кафедра філософії та релігієзнавства ННІ міжнародних відносин, історії та філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького започатковує новий комунікативно-медійний проєкт «Паноптикон або філософія ХХІ століття очима молоді».

Викладачі кафедри запрошують студентську та учнівську спільноти, зокрема молодіжну аудиторію, надсилати свої мережеві пости, історії, есе, лінки, фото та відео, присвячені людині ХХІ століття та її філософії.

Найкращі зразки будуть розміщені на сайті та мережевих сторінках, а їхні автори можуть отримати призи.

На думку науковців, така практика сприятиме кращому осмисленню змін та процесів, що відбуваються сьогодні в культурі та цивілізації людського світу, зокрема, в Україні та нашому місті. А також — це спосіб представити себе і заявити про себе в «new brave world», у прозорому медійному просторі цифрової реальності.

— Новочасовий проєкт «Паноптикону» філософа англійського філософа XVIII – XIХ століття Ієремії Бентама новою цифровою реальністю втілено в життя, але пам’ятаймо — вибір, як і свобода, нікуди не зникають, і запорука цьому — наша філософія! І ще — це зовсім не челендж, хоча ми не проти, щоб студенти так думали, — зазначив куратор проєкту Павло Кретов.

Першим пропонуємо переглянути крафтове відео студентки Марії Боковні.

 

Кафедра філософії та релігієзнавства