Ректорат Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького розглянув низку важливих питань життєзабезпечення.

Онлайн-засідання відбулося  під головуванням в. о. ректора Олександра Черевка та за участі проректорів, деканів факультетів, директорів інститутів та керівників структурних підрозділів.

Ректор відзначив, що головним завданням на сьогодні є дистанційне навчання і охоплення ним усіх студентів. Він подякував професорсько-викладацькому колективу за зусилля щодо адаптації до нових умов освітньої діяльності, упровадження нових форм і технологій навчання та залучення до них студентів. Констатував, що освітній процес триває, і більшість викладачів виконують педагогічне навантаження.

Усі директори інститутів та декани факультетів доповіли про організацію дистанційного навчання в очолюваних підрозділах, акцентували увагу на роботі зі студентами, які з різних причин не можуть навчатися дистанційно.

Олександр Черевко доручив працювати з кожним із них індивідуально.

Окремо було обговорено ситуацію зі студентами-іноземцями. Вони проживають у гуртожитках університету і теж навчаються дистанційно.

Директор навчально-наукового центру зовнішніх та міжнародних зв’язків Світлана Архипова доповіла про двох студентів, які проходять стажування в Гуманітарно-природничому університеті імені Яна Длугоша (Польща). Розповіла й про тих студентів, які цьогоріч захищатимуть у польському ЗВО диплом за програмою «подвійний диплом».

Голова студентської ради університету Мар’яна Кусяка поінформувала ректорат про проблеми, які нині виникають у студентів.

— Скарг і нарікань щодо організації дистанційного навчання у студентському середовищі нема, — запевнила вона — Усі отримують освітні послуги. Але більшість дуже сподівається складати сесію у звичному режимі.

В. о. ректора дав відповідні доручення та закликав студентів у складних ситуаціях звертатися до нього особисто. А керівників інститутів та факультетів попросив звернути особливу увагу на студентів-сиріт. Він також відзначив активність студентської ради ЧНУ:

— Акції, флешмоби, які проводить студрада, гуртують колектив та дарують усій університетській громаді позитивні емоції!

Про підготовку до завершення навчального року доповів перший проректор Василь Мойсієнко.

Обговорили члени ректорату й особливості проведення сесійного контролю з застосуванням дистанційних технологій.

Йшлося також про особливості проведення вступної кампанії 2020 року. Керівники структурних підрозділів університету отримали завдання з урахуванням нових реалій.

Розглянуто низку інших важливих питань: замовлення дипломів випускникам 2020 року; проведення акредитаційної експертизи освітньо-професійної програми 37210 «Мова і література (німецька, англійська)»; ліквідація заборгованості з оплати за навчання; особливості продовження роботи в умовах карантину та багато іншого.

Олександр Черевко також поінформував керівний склад університету, що п’ятирічний термін його роботи на посаді ректора завершився.

— Професорсько-викладацький колектив, адміністративно-господарський персонал Черкаського національного університету разом створили таку команду, якій вдалося провести за ці роки велику й гарну роботу. Про результати її буде поінформовано. Дякую всім, хто зробив це можливим, та бажаю успіхів і здоров’я! — сказав він.
Відсьогодні Олександр Черевко відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України є виконувачем обов’язки ректора ЧНУ.

  

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького