Доцентка кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин ЧНУ ім. Б. Хмельницького Анжела Іржавська взяла участь у дистанційній Міжнародній конференції (International Leadership Conference).

Тема заходу — «До мирного возз'єднання Корейського півострова: найкращі практики дипломатії» ("Toward the Peaceful Reunification of the Korean Peninsula: Best Practices in Track II Diplomacy"). Подія відбулася за підтримки Всесвітньої федерації миру 27–29 липня 2021 року. Конференція складалася із серії вебінарів, організованих Комітетом Європи та Близького Сходу (UPF Europe and Middle East).

Під час конференції присутні могли онлайн долучитися до семи сесій, на яких підіймалися питання ролі державних, інституційних та індивідуальних гуманітарних ініціатив, що можуть сприяти миру на Корейському півострові. Також було запропоновано рекомендації щодо зміцнення взаємної довіри між Північною та Південною Кореєю та міжнародним товариством; популяризувалися ресурси та інструменти релігійних організацій (FBO), що можуть сприяти зміцненню миру, зближенню та об’єднанню розділеного корейського народу; запропоновано моделі участі жінок-лідерів у мирному врегулюванні двох Корей; акцентовано на потенціалі ініціатив приватного сектору для стимулювання економіки Північної Кореї, який відіграватиме ключову роль у наданні товарів і послуг громадянам та установам, а також сприянні міжнародному співробітництву; обговорювалися способи, якими культура може виступити як миротворець; визнано актуальним і вагомим внесок молоді у мир на Корейському півострові (проєкти та ініціативи у сфері спорту, мистецтва та навколишнього середовища, спрямовані на зближення та, зрештою, на мирне возз’єднання півострова).

Анжела Іржавська, доцентка кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин