Доцентка кафедри дошкільної освіти, заступник директора з наукової роботи ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Наталя Степанова здобула перемогу в VII Міжнародному міждисциплінарному конкурсі наукових і творчих робіт імені Володимира Маняка та Лідії Коваленко.

Робота Наталії Михайлівни визнана кращою в спеціальній темі Конкурсу–2022: «Я, моя родина, моя країна: пам’ять про Голодомор і погляд на сучасну війну росії проти України крізь призму особистого досвіду». Доцентка у конкурсному проєкті поєднала індивідуальну історію власної родини в епоху Голодомору й реалії сучасної російсько-української війни.

Конкурс проходив із червня по грудень 2022 року. Організатором заходу є Український науково-дослідний та освітній центр вивчення Голодомору (директорка Людмила Гриневич, докторка історичних наук).

10 січня 2023 року в Міністерстві освіти і науки України відбулося урочисте нагородження переможців Конкурсу. Відкриваючи захід, міністр освіти і науки України Сергій Миколайович Шкарлет зауважив, що в сучасних умовах «ми є тим народом, який має й береже історію, ми генеруємо генетичну національну пам’ять, яку не стерти ні за яких обставин».

— Українська нація — молода, але з-поміж інших її вирізняє тисячолітня, багата подіями історія. Ми заслуговуємо на щасливе, а головне гідне життя у суверенній, незалежній державі. 2023 рік для мене почався із маленької перемоги, яка, я в цьому щиро переконана, обов’язково переросте в Велику Перемогу рідної України над ворогом. Ми в це віримо, ми цього прагнемо, з Україною в серці! — наголосила Наталія Степанова.

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва