Напередодні антиплагіатної перевірки та захисту курсових робіт, відбувся тренінг «Академічна доброчесність: антиплагіатна перевірка курсових робіт» для студентів II курсу спеціальності 014.03 «Середня освіта. Історія», 032 «Історія та археологія», 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Захід провела голова Комісії з академічної доброчесності та корпоративної етики, доцентка кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Анжела Іржавська.

Тренінг пройшов в інтенсивному форматі, протягом якого було з’ясовано, що формування культури академічної доброчесності у ЗВО є однією з актуальних проблем сучасного освітнього процесу, а, отже, потрібно постійно підвищувати рівень обізнаності студентів у принципах академічної доброчесності. На тренінгу були розглянуті важливі питання: як уникнути текстових збігів і запозичень, як дотримуватися правил академічного письма та доброчесності під час підготовки курсової роботи, як правильно оформити роботу і вчасно подати до захисту. Студенти ННІ МВІФ мали змогу спостерігати за процедурою перевірки письмових робіт та формування звіту антиплагіатної перевірки у сервері Unicheck UA.

Кафедра всесвітньої історії та міжнародних відносин