Аспіранти, магістранти спеціальності 091 «Біологія» та студенти спеціальності 016 «Спеціальна освіта. Ортопедагогіка» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького прослухали гостьову лекцію на тему: «Емоції, пам'ять, розум і ще мова. Що важливіше в житті людини?».

Запрошений лектор — доктор біологічних наук, професор, академік Академії наук вищої школи України, завідувач кафедри фізіології людини і тварин ННЦ «Інститут біології та медицини» Київського національного університету імені Тараса Шевченка  Микола Макарчук.

Слухачі дізналися, що лише еволюційний погляд на розвиток психіки людини є продуктивним шляхом розуміння багато чого із того, що є унікальним і притаманним лише людині. Усупереч міфу про те, що розум важливіший за емоції, емоційний інтелект для виживання цінніший від ментального. Також в лекції приділено увагу детальному і глибокому розгляду сучасного стану розуміння фізіологічних механізмів навчання і пам’яті, мотивацій і емоцій, і це засвідчує той факт, що саме ці галузі найбільш успішно розвиваються в сучасній науці про мозок.

— Дякуємо за чудову атмосферу, за цікаві знання, море вражень, емоцій і надіємося на подальшу співпрацю! — зауважила Лідія Ілюха, кандидатка біологічних наук, доцентка кафедри анатомії, фізіології та фізичної реабілітації.

ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я