В ННІ української філології та соціальних комунікацій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького 15 травня відбулося відкриття інсталяції «Дерево знань», де у вільному доступі представлені десятки популярних книжкових видань.

Усі охочі можуть брати почитати книги, які сподобалися, приносити свої та залишати на поличках.

Ідея створення затишного місця для читання, відпочинку та отримання естетичної насолоди належить директорці ННІ української філології та соціальних комунікацій Оксані Іванченко, а наповнювати книжкові полички долучилися студенти та викладачі інституту. Реалізувати задум удалося швидко та якісно завдяки сприянню ректора Олександра Черевка, першого проректора Василя Мойсієнка, проректорки з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галини Гаврилюк, проректора з наукової та інноваційної діяльності Олександра Спрягайла, проректора з адміністративно-господарської діяльності Олексія Яковенка, очільниці Буккросинг-клубу «Freebook»Людмили Солодкої, директора наукової бібліотеки ім. М. Максимовича Григорія Голиша.

— Для майбутніх філологів і журналістів книга є символічним предметом. Тому впевнена, що проєкт, який базується на взаємодовірі, матиме багато прихильників та прогресуватиме. Ще під час облаштування поличок помітила цікавість студентів, які проводять перерви із книжками в руках. Приємно бачити також і регулярні зібрання колег-викладачів біля деревця, — коментує Оксана Іванченко.
Популяризація книги та читання, турбота про ментальне здоров’я, виховання довіри та естетичного смаку — такою є мета створення книжкової інсталяції.

ННІ української філології та соціальних комунікацій