Сьогодні на сесії Черкаської міської ради депутати підтримали ініціативу Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького щодо реконструкції четвертого корпусу закладу, розташованого на вулиці Дашкевича.

У своєму виступі перед міськими обранцями перший проректор ЧНУ Василь Мосієнко розповів про ініціативу університету продовжити реконструкцію зруйнованого пожежею четвертого корпусу, згідно з розробленим інвестиційним проектом.

Василь Миколайович, зокрема, розповів, що впродовж 2006-2009 років на цьому об’єкті тривали відновлювальні роботи і була повністю реконструйована частина будівлі, де зараз навчаються студенти. Проте, через брак фінансування у 2009 році ремонтні роботи довелось зупинити. У 2015 році керівництво закладу за підтримки Міністерства освіти і науки повернулось до цього питання.

Були напрацьовані пропозиції щодо подальшої реконструкції корпусу, здійснено корегування проектно-кошторисної документації.

Тим паче, що ця споруда належить до пам’яток архітектури місцевого значення. Тож до століття Черкаського національного університету заплановано повністю відновити цей об’єкт.

Перший проректор ЧНУ зауважує, що близько 15 відсотків витрат компенсує власним коштом безпосередньо університет, решта — державна субвенція. Зокрема, 19,4 мільйона гривень на продовження реконструкції вже передбачено в Державному бюджеті.

 

Нагадаємо, пожежа, від якої згоріло ліве крило університету, сталася ще в 1990 році. Постраждала будівля визнана пам’яткою архітектури місцевого значення і свого часу була окрасою центру Черкас. Питання відновлення корпусу порушувалося багато разів — і на обласному, і на загальнодержавному рівні.

Про відбудову корпусу № 4 ЧНУ імені Богдана Хмельницького йдеться також у сюжеті «Подробностей» на телеканалі «Інтер».

Про це дивіться також у сюжеті «Черкаської служби новин» на телеканалі «Рось»:

 

Джерело: Черкаська міська рада