Майбутні абітурієнти завітали до психологічного факультету ЧНУ ім. Б. Хмельницького на День відкритих дверей 18 березня.

Популярність професії психолога нині все більше набирає обертів, важливість спеціальності не уступає її поширеності. Психологічний факультет надає не лише весь спектр теоретичних знань, а й — можливість багато практикуватися, щоб розвивати професійні навички.

За словами декана психологічного факультету Лариси Туз, під час проведення Дня відкритих дверей викладачі були приємно вражені кількістю людей, щиро зацікавлених у навчанні:

— Попри карантинні обмеження, у звичайний робочий день, абітурієнти завітали до нас, щоб познайомитися особисто, поспілкуватися з нашими викладачами й студентами, відчути атмосферу, яка панує на факультеті, взяти участь у практичних заняттях, де юні психологи разом із досвідченими фахівцями змогли бути дотичними до таїнства пізнання душі людини, — розповіла науковиця.

У межах Дня відкритих дверей начальниця навчально-методичного відділу університету Людмила Смалиус розповіла про здобутки ЧНУ ім. Б. Хмельницького, особливості вступу і навчання в університеті. Декан факультету Лариса Туз познайомила присутніх з історією і традиціями підрозділу, його навчально-педагогічним складом, матеріально-технічною базою, специфікою підготовки майбутнього психолога на факультеті, особливостями вступу.

Представники студентської ради факультету щиро, емоційно і змістовно поінформували про різнобарв'я студентського життя: ділилися своїми враженнями від навчання, розповідали про заходи, які проводяться в університеті, зокрема й на факультеті, тощо. Також на адресу студентів прозвучало найбільше запитань від вступників, на які учасники студради із задоволенням відповіли.

Під час Дня відкритих дверей було проведено такі майстер-класи: «Профілактика токсичних стосунків» (канд. психол. н., доц. Наталія Шавровська), «Особливості роботи із психологічною травмою засобами малюнка» (канд. психол. н., доц. Ілона Калашник), «Психологічний аналіз казкових персонажів» (канд. психол. н., доц. Тетяна Горобець), «Проєктування майбутнього» (канд. психол. н., доц. Тетяна Богдан), «Пізнання психіки з використанням малюнків та іграшок» (аспірантка Катерина Ткаченко).

Наступна зустріч у психологічному факультеті відбудеться 23.04.2021 року об 11:00, під час якої відбудуться нові майстер-класи та студентська наукова конференція.

За словами Лариси Туз, цей день є особливим, адже саме 23 квітня представники факультету відзначають професійне свято — Всесвітній день психолога.

Плануємо студентську наукову конференцію і цікаві майстер-класи.

Запрошуємо усіх охочих!

Психологічний факультет