День відкритих дверей для абітурієнтів відбувся у ННІ української філології та соціальних комунікацій нещодавно.

Основною метою було ознайомлення абітурієнтів та всіх зацікавлених зі структурою інституту, особливостями навчання та умовами вступу.

Про це повідомляє кореспондент пресслужби ННІ УФСК.

Програма заходу передбачала розповіді викладачів та студентів про спеціальності інституту, екскурсії навчальними аудиторіями, а також перегляд відео та фото, які створювали студенти ННІ УФСК під час навчального процесу.

Зі вступним словом до присутніх звернулася директор навчально-наукового інституту української філології та соціальних комунікацій Оксана Іванченко.

— У нашому інституті є три спеціальності, за якими ми готуємо студентів: «Середня освіта», «Філологія» та «Журналістика». Кожна з цих спеціальностей має по декілька освітніх програм, — зазначила директор.

Від кожної кафедри виступили гаранти освітніх програм інституту та розповіли про особливості навчання, дисципліни, практику та можливості майбутнього працевлаштування.

Про спеціальність «Філологія» розповів доктор філологічних наук, професор кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики Микола Калько.

Зі спеціальністю «Середня освіта» абітурієнтів знайомив кандидат філологічних наук, професор кафедри української літератури та компаративістики Василь Пахаренко.

Про освітню програму «Прикладна лінгвістика» розповіла виконуюча обов’язки завідувачки кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики Ганна Мартинова.

Про особливості навчання (зокрема про дисципліни, які вивчатимуть майбутні вчителі) на кафедрі української літератури та компаративістики розповів завідувач доктор філологічних наук, професор Володимир Поліщук.

З діяльністю літературної студії, яка діє в університеті при кафедрі української літератури та компаративістики, абітурієнтів знайомила її очільниця Ганна Клименко-Синьоок.

Про спеціальність «Журналістика» та освітні програми, якими вона представлена («Журналістика», «Видавничий бізнес, редагування та медіадизайн», «Реклама та PR у медіагалузі») абітурієнтів ознайомила завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Тетяна Бондаренко та викладачка кафедри Світлана Коваль.

Також для учнів були проведені екскурсії до Музею українського рушника, студентського радіо, телестудії та всіх навчальних аудиторій.

Подібні заходи дійсно є корисними для майбутніх абітурієнтів, адже вони знайомлять їх з життям інституту, його викладачами та студентами, інформують про спеціальності, особливості вступу та навчання.

— Мені сподобалися викладачі, їхні розповіді, також приємно вразили навчальні аудиторії. Найбільше мене зацікавила освітня програма «Видавничий бізнес, редагування та медіадизайн», тому планую подавати документи на цей напрямок, — поділилася враженнями учениця 11 класу Черкаської спеціалізованої школи № 20 Анастасія Матвійчук.

Бажаємо абітурієнтам успіхів та з радістю запрошуємо на навчання до ННІ УФСК!

Автор: студентка 2-ВБ курсу Аліка Жаркова

Світлини: фотожурналіст пресслужби ЧНУ Руслан Крижанівський,

студентка 2-ВБ курсу Ліна Костенко